Noul regulament-cadru de organizare a excursiilor şcolare, APROBAT marţi. Ce schimbări aduceMinisterul Educatiei a transmis, marti seara, printr-un comunicat de presa, ca ministrul Adrian Curaj a aprobat noul regulament-cadru de organizare si desfaurare a taberelor si excursiilor din invatamantul preuniversitar.

Noul regulament-cadru de organizare a excursiilor scolare, APROBAT marti. Ce schimbari aduce
Noul regulament-cadru de organizare a excursiilor şcolare, APROBAT marţi. Ce schimbări aduce
Foto: amfostacolo.ro

Noul regulament stabileste un set de reguli si obligatii menite sa duca la asigurarea, din partea cadrelor didactice si a unitatilor de invatamant preuniversitar, a conditiilor de siguranta pentru elevi si prescolari pe durata activitatilor mai sus amintite, precizeaza ministerul.

"Nu in ultimul rand, regulamentul stipuleaza o serie de obligatii si pentru toti participantii la tabere sau excursii: elevi, profesori si parinti", arata MENCS.

Una dintre schimbarile majore aduse de noul regulament este aceea ca muta decizia privind aprobarea respectivei activitati de la inspectoratul scolar judetean la unitatea de invatamant, demers care urmareste simplificarea procesului organizatoric. Totodata, a fost eliminata conditia ca documentatia necesara aprobarii deplasarii sa fie realizata cu o luna inainte.

Pe de alta parte, regulamentul face distinctie clara intre activitatile realizate in localitatea in care se afla unitatea de invatamant si cele din alta localitate, reducand astfel birocratia in cazul activitatilor derulate in localitate. Mai mult, a fost simplificat si formularul prin care parintele/tutorele legal isi exprima acordul de participare al copilului.

Regulamentul stipuleaza atat documentatia necesara aprobarii si derularii activitatilor, cat si obligatiile cadrelor didactice organizatoare, ale parintilor si ale elevilor.

Regulamentul se aplica tuturor activitatilor de timp liber/excursiilor/taberelor/expeditiilor si contine prevederi specifice atat pentru activitatile care se desfasoara in localitatea in care se afla unitatea de invatamant, cat si pentru cele care presupun deplasarea in alta localitate cu contractarea de servicii de transport/cazare si masa.

Puteti consulta noul regulament AICI.

Etichete: excursii scolare, regulament excursii scolare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE