Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte, deschis în mall-ul Plaza RomâniaNoul sediu al Serviciului de Paşapoarte Bucureşti va funcţiona începând de luni, de la ora 8.30, în mall-ul Plaza România şi va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Capitală, care vor fi închise. Pe durata lunii august, programul cu publicul va fi prelungit până la ora 18.30 în fiecare zi lucrătoare şi se vor elibera atât paşapoarte simple electronice, cât şi paşapoarte simple temporare.

Aglomeratie la ghiseele de eliberare a pasapoartelor din Bucuresti
Aglomeraţie la ghișeele de eliberare a pașapoartelor din București

Noul sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti este situat la etajul al doilea al Plaza România, pe Bulevardul Timişoara din Sectorul 6.

Programul normal pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 – 18.30 pentru ziua de marţi, iar, la solicitarea ministrului Carmen Dan, programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfăşura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor pot fi achitate la ghişeul de Trezorerie deschis la nivelul -1 al centrului comercial, precum şi la unităţile bancare existente la acelaşi nivel, prin transfer bancar. De asemenea, rămân valabile şi celelalte modalităţi de plată: on-line - prin serviciile puse la dispoziţie de unităţile bancare şi prin mandat poştal la oficiile poştale.

Cetăţenii vor putea depune cereri şi ridica paşapoarte şi de la celelalte două puncte de lucru ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti din Şoseaua Pipera, numărul 49 şi din Piaţa Amzei, numărul 13. La toate cele trei sedii se vor elibera atât paşapoarte simple electronice, cât şi paşapoarte simple temporare.

Conform sursei citate, punctele de lucru ale Serviciului de Paşapoarte situate în strada Ion Ţuculescu, numărul 42B, Sector 3, strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 şi strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6, îşi încetează activitatea odată cu deschiderea noului sediu.

Ministrul Carmen Dan i-a dat explicaţii premierului Mihai Tudose, vineri, în şedinţa de Guvern, despre cozile de la direcţiile de paşapoarte din Bucureşti şi din ţară. Ea a susţinut că românii din străinătate vin pentru aceste documente în România, deşi le pot solicita şi la consulate din statele respective. Carmen Dan a afirmat că Ministerul de Interne, cu ajutorul Ministerului de Externe, intenţionează să înceapă o campanie în comunităţile de români din afara ţării.

Începând de joi, paşapoartele simple temporare sunt eliberate şi la ghişeele din sediul Direcţiei Generale de Paşapoarte din Piaţa Amzei, unde până acum erau eliberate doar paşapoartele electronice, în condiţiile în care încă de la începutul verii sute de oameni stau ore în şir la coadă pentru depunerea actelor la sediul din Pipera.

De altfel, săptămâna trecută ministrul Carman Dan a anunţat mai multe măsuri, astfel încât să nu mai fie cozi la direcţiile de paşapoarte. Carmen Dan a anunţat şi iniţierea unui proiect de modificare a legii pentru prelungirea valabilităţii paşaportului de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârste de peste 25 de ani.

Încă din luna iunie, la serviciile pentru eliberarea paşapoartelor din întreaga ţară sunt cozi de zeci, chiar sute de persoane, multe dintre acestea reclamând organizarea defectuoasă şi birocraţia care ar fi principalele cauze ale acestei situaţii.

 

Etichete: paşapoarte, pasapoarte bucuresti, serviciu pasapoarte

0/6 COMENTARII
Thomasret
29 aug 06:21
+0
VOTURI
-0
http://bit.ly/2v1PlgM - Глобальная криптовалютная биржа с низкими комиссиями
Надоели накладные расходы по биржевым операциям?
http://bit.ly/2v1PlgM - WCX даст Вам все то-же, что и другие, но при меньших в 10 раз комиссиях.
JeffreyWaiva
28 aug 22:56
+0
VOTURI
-0
https://vest-best.vsemaykishop.ru - Все майки
https://vest-best.vsemaykishop.ru - http://s41.radikal.ru/i093/1708/b8/662d3e3603cf.png


https://vest-best.vsemaykishop.ru - футболки женские с флагои амнрики#...
Thomasret
28 aug 22:31
+0
VOTURI
-0
http://bit.ly/2v1PlgM - Глобальная криптовалютная биржа с низкими комиссиями
Надоели накладные расходы по биржевым операциям?
http://bit.ly/2v1PlgM - WCX даст Вам все то-же, что и другие, но при меньших в 10 раз комиссиях.
DorogiKRDS
24 aug 11:13
+0
VOTURI
-0

http://rrr.regiongsm.ru/32

Благоустройство и асфальтрование в Краснодаре и г.Тимашёвск. Решение любого вопроса по Благоустройству Краснодара и края. Точно в срок

Подробнее... Благоустройство-Краснодар.РФ ... +7(861)241-23-45
___________________________
доска объявлений асфальтирование
калькуляции на благоустройство
авито волжский благоустройство
благоустройство территории серпухов
вакансии н новгород благоустройство и озеленение
LUCRU LA DOMICILIU
22 aug 00:04
+0
VOTURI
-0
Oferta speciala lucru la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Dumnezeu
21 aug 12:26
+0
VOTURI
-0
order to memorize and promote:
order to click: https://creatorulcosmosului.wordpress.com
who will erase or modify something from wrods written must die.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE