Parlamentul A RESPINS numirea Monicăi Ghiurco la şefia TVRPlenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a respins, luni seară, propunerea ca Monica Ghiurco, nominalizată de Consiliul de Administraţie al SRTv, să preia conducerea Televiziunii publice.

Monica Ghiurco, propusa sef la TVR
Monica Ghiurco, propusă șef la TVR

UPDATE 20.05 Parlament a respins numirea Monicai Ghiurco ca presedinte al TVR, dupa cea lui George Orbean.  Ghiurco a primit 194 voturi pentru si 113 impotriva, insa era nevoie de o majoritate calificata - 272 voturi, pentru ca aceasta numire treaca.

UPDATE 18.24 Ședința de plen comun a Senatului și Camerei Deputaților în care urmează să se voteze asupra președintelui-director general al televiziunii publice a început.

UPDATE 16.00 Monica Ghiurco a primit aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului.

Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administraţie al TVR pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-director general al televiziunii publice, a primit, luni, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului. Astfel, Monica Ghiurco a primit 18 voturi "pentru" şi 19 voturi "împotrivă".

Plenul Parlamentului se va reuni, luni, de la ora 18.00, pentru a vota propunerea CA al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR.

În cadrul şedinţei camerelor reunite, Florin Pâslaru, deputat PSD, a declarat că formaţiunea politică din care face parte nu va vota numirea Monicăi Ghiurco ca preşedinte-director general al TVR. "Nu ne-aţi convins cu discursul dumneavoastră, aşa că vă anunţ că nu vă vom vota ca preşedinte director general al TVR", a spus Florin Pâslaru, citat de news.ro

În replică, Monica Ghiurco a spus că este decisă să treacă peste divergenţe de opinie , fiind convinsă că, împreună cu ceilalţi membri ai CA vor putea să facă "treabă". "Sunt conştientă de această dificultate. Sunt decisă să trec peste divergenţe de opinie. Sunt ferm convinsă că în acest CA vom găsi elementul comun si metode prin care să ajungem să putem face treabă", a afirmat Monica Ghiurco.

 

La ora 14.00, Monica Ghiurco va fi audiată în Comisiile reunite de Cultură ale celor două Camere, înaintea votului din plen. Şedinţa Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată pentru ora 18.00.

Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în Consiliul de Administraţie, a fost votată de membrii CA pentru funcţia de preşedinte director general al TVR. La întâlnirea celor 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în CA al televiziunii publice, a primit 7 voturi, potrivit news.ro.

Pentru acelaşi post a candidat şi Irina Radu, numită de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR şi fost preşedinte-director interimar al instituţiei, care a primit şase voturi.

Comisiile de cultură reunite vor audia luni nominalizarea pentru preşedinte director-general al TVR, urmând ca în aceeaşi seară plenul reunit al Parlamentului să voteze această propunere, a declarat pentru News.ro preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin.

Miercurea trecută, alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care era în străinătate.

Membrii CA al TVR au cerut comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD).

În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipsea.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco este a doua propunere pentru ocuparea acestei funcţii, după ce plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean în funcţie.

Etichete: Monica Ghiurco, sed TVR, tvr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE