Noul sistem al achizițiilor publice va fi aplicat începând cu 26 mai 2016Noul sistem al achizițiilor publice, așteptat de către oamenii de afaceri, a fost publicat în Monitorul Oficial și va fi aplicat începând cu ziua de joi, 26 mai. Noile reguli vor fi valabile pentru licitații care urmează să fie organizate după 26 mai, pentru procedurile aflate deja în derulare fiind aplicat în continuare sistemul în vigoare la data începerii.

Noul sistem al achizitiilor publice va fi aplicat incepand cu 26 mai 2016 (Foto cjolt.ro)
Noul sistem al achizițiilor publice va fi aplicat începând cu 26 mai 2016 (Foto cjolt.ro)

Forma finală, promulgată, a noii Legi a achizițiilor publice poate fi citită AICI.

Noile legi ale achizițiilor publice au fost aprobate pe 10 mai de către deputați. Votul a fost acordat după mai multe săptămâni de amânări, generate de numărul mic al deputaților veniți la muncă, dar și după ce Guvernul a atenționat că astfel de amânări pot genera un nivel redus al fondurilor europene atrase.

Termenul limită impus de Bruxelles pentru adoptarea noilor legi ale achizițiilor a expirat pe 18 aprilie.

Noile legi ale achizițiilor stabilesc, printre altele, că criteriul de atribuire "calitate-preț" la atribuirea contractelor de achiziții publice va fi obligatoriu în cazul prestațiilor intelectuale, precum cele de consultanță/asistență tehnică, elaborare studii, proiectare, supervizare, aferente unor proiecte de complexitate ridicată, iar oferta câștigătoare va fi selectată prin aplicarea unui sistem de factori de evaluare, în care ponderea alocată factorului "preț" nu poate fi mai mare de 40%, informează profit.ro. 

Etichete: 26 mai 2016, achiziții publice, legea achizitiilor publice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE