Numele lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, în dosarul ANRPNumele ginerelui fostului presedinte Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, apare in dosarul ANRP, in care au fost trimisi in judecata fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu si deputatii Marko Attila Gabor si Theodor Nicolescu.

Ginerele lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, trimis in judecata de DNA
Ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, trimis în judecată de DNA
Foto: cancan.ro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 12 persoane, dintre care 8 inculpați făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor ANRP și 4 inculpați - experți evaluatori autorizaţi.

În rechizitoriu se afla o declaratie data in calitate de martor de expertul Marcela Anton, in care se face referire si la Radu Pricop. Pricop a fost avocatul lui Valentin Visoiu, unul dintre cumparatorii de drepturi litigioase, care a obtinut apoi despagubiri de la ANRP, potrivit hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: HORIA GEORGESCU, TRIMIS ÎN JUDECATĂ de DNA. Alte 11 persoane cercetate în dosarul ANRP

Marcela Anton este cea care a intocmit in anul 2008 un raport de expertiza tehnica extrajudiciara, la cererea lui Valentin Visoiu, in legatura cu un teren de 20,5 ha, situat pe raza fostei comune Dudesti - Cioplea, actualmente sector 3 Bucuresti. Terenul respectiv a fost mostenit de Matilda Olosuteanu si Elena Ghetu, iar acestea au cesionat drepturile litigioase catre Valentin Visoiu, pentru suma de 2.713.500 euro.

Ulterior, Valentin Visoiu a vandut o parte din drepturi catre alte doua persoane - Gheorghe Manole (12%) si Serban Florin Barbu (17%), iar in septembrie 2008 Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP a decis ca cei trei sa fie despagubiti cu suma de 375 milioane lei (echivalentul a 104 milioane euro), insa DNA sustine ca pretul terenului a fost supraevaluat artificial cu suma de aproximativ 60 milioane euro.

'Raportul de expertiza l-am intocmit in anul 2008 la solicitarea lui Visoiu Valentin, prin avocat Radu Pricop si Florin Barbu. Mi-au fost puse la dispozitie copii dupa toate actele mentionate in acest raport de expertiza, copie dupa planul mosiei Ivan Grueff din anul 1924 cu semnaturi si stampile de la arhiva, planurile cadastrale la 500 si 2000, diverse editii mentionate in raport, din baza mea de date si obtinute de-a lungul timpului de la Cadastrul Bucuresti. Toate aceste acte mi-au fost puse la dispozitie de Florin Barbu si de avocat Radu Pricop. Precizez ca nu ii cunosteam dinainte, ci acestia au venit la mine acasa si mi-au solicitat sa efectuez aceasta expertiza. Onorariul expertizei mi-a fost achitat de firma CONARG REAL ESTATE SRL, reprezentata de Visoiu Valentin', a declarat martora Marcela Anton.

Conform documentelor DNA, in martie 2015 Valentin Visoiu a formulat un denunt in care a sesizat faptul ca i-a dat, in perioada 2008 - 2013, deputatului Theodor Nicolescu, fost vicepresedinte al ANRP, suma de aproximativ 800.000 euro, in mai multe transe.

In schimbul acestor bani, Theodor Nicolescu l-a asigurat pe Valentin Visoiu ca dosarele de despagubire in care acesta din urma era beneficiar vor trece fara probleme de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

Avocatul este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la santaj

Procurorii DNA au inceput controlul judiciar pentru 60 de zile fata de avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, care este acuzat de complicitate la santaj in dosarul in care mai sunt cercetati fiul unui fost presedinte al Moldovei, Sergiu Lucinschi, si un procuror DIICOT.

Radu Pricop este acuzat ca "a uzat de calitatea de avocat in savarsirea faptei retinute in sarcina sa, rezultand ca, desi initial a oferit personal inculpatului Lucinschi Sergiu 'consultanta juridica' continand elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participatia la savarsirea infractiunii, a procedat la interpunerea, in relatia cu inculpatul Lucinschi Sergiu a altor persoane, pentru a disipa eventuala raspundere penala, transmitand prin intermediul acestora, lui Lucinschi Sergiu, informatiile necesare obtinerii sumei de bani necuvenite".

Etichete: ANRP, avocat, DNA, expert, ginere, Horia Georgescu, radu pricop, retrocedări, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h