Numele președintelui ANAF, menţionat în dosarul lui Mircea Govor. Govor, în arest la domiciliuUPDATE Curtea Supremă a decis, joi, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în dosarul în care este acuzat de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP, anunţă RomaniaTV. 

Numele președintelui ANAF, Gelu Diaconu, este menționat în referatul prin care DNA cere arestarea preventivă a lui Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare. Diaconu a precizat că singura sa implicare constă în faptul că a ajutat la "clarificarea" cazului. Deputatul Andrei Dolineaschi, vicepreședinte al PSD, a fost pus sub acuzare în dosar, iar Liviu Dragnea, președintele social-democraților, audiat ca martor.

Numele presedintelui ANAF, Gelu Diaconu, mentionat in dosarul lui Mircea Govor (Foto enational.ro)
Numele președintelui ANAF, Gelu Diaconu, menţionat în dosarul lui Mircea Govor (Foto enational.ro)

UPDATE Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Mircea Govor şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, cât şi de DNA, tot la instanţa supremă.

Procurorii Anticorupție precizează că în dosarul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, există și alți suspecți, care vor fi audiați, cel mai probabil, în zilele următoare.

Liviu Dragnea, audiat la DNA

Șeful PSD, Liviu Dragnea, este audiat la DNA în dosarul lui Mircea Govor, liderul PSD de la Satu Mare. Andrei Dolineaschi, și el un apropiat al lui Dragnea, este și el urmărit penal, anunță DNA. "Am fost chemat azi la DNA să dau o declarație în calitate de martor, lucru pe care l-am făcut și am ieșit. Tot ce am avut de spus am spus în fața procurorului, ca martor. Punct. Am fost chemat pentru că am fost într-o funcție politică la un moment dat. Îmi pare rău de situația oricărui coleg ajuns în această situație" - a declarat Liviu Dragnea, la ieșirea de la DNA.

În paralel, Înalta Curte de Casație și Justiție judecă la această oră cererea DNA de arestare a lui Mircea Govor. În referatul prin care procurorii cer arestarea lui Govor este menționat și numele lui Gelu Diaconu, președintele ANAF: "Astfel, în perioada august - octombrie 2013, Govor a cerut sprijin numiților (...) și (...), (...), în sensul de a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF, pentru impunerea persoanelor agreate în funcțiile de interes din AJFP Satu Mare. În același timp, Govor a acționat în același scop și în mod direct sau prin intermediul numitului (...) pe lângă (...) și (...), președintele, respectiv vicepreședintele ANAF, dar și pe lângă directorul general al DGFP Cluj - (...), aceștia având atribuții de serviciu pe linia nominalizării/delegării/împuternicirii persoanelor cu funcții de conducere în cadrul structurilor teritoriale subordinate".

Gelu Diaconu a fost numit în funcția de președinte al ANAF în aprilie 2013, scrie profit.ro. 

Etichete: dosarul lui Mircea Govor, dragnea, gelu diaconu, presedinte ANAF

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE