O asistentă de la Spitalul Universitar s-a CURENTAT într-o sală de operaţiiO asistentă medicală de la Spitalul Universitar Bucureşti s-a curentat atunci când încerca să trezească o pacientă din anestezie. În ciuda şocurilor electrice pe care le-a simţit în deget, asistenta a continuat procedura. Managerul spitalului, doctorul Dragoş Daviţoiu, a declarat că "incidentul a fost unul minor”, precizând că aparatul nu va mai fi folosit la operaţii până marţi, când va fi verificat de cei care-i asigură mentenanţa.

O asistenta de la Spitalul Universitar s-a CURENTAT la un aparat de anestezie
O asistentă de la Spitalul Universitar s-a CURENTAT la un aparat de anestezie

Asistenta medicală a povestit că incidentul s-a petrecut pe 11 august când, în urma unei operaţii, trezea o pacientă din anestezie generală. Sperietura a fost mare, a subliniat cadrul medical, care a simţit şocuri electrice în deget. Cu toate acestea, a mers cu procedura până la capăt şi, imediat ce a trezit pacienta din anestezie, a anunţat şeful de secţie şi conducerea unităţii medicale.

"Pe scurt, am apăsat butonul (există un buton pentru oxigen pe flux mare ataşat de aparatul de anestezie, n.red.), de acolo m-a electrocutat. M-a zguduit, efectiv s-a făcut arc electric în policele de la mâna dreaptă şi cel de la mâna stângă cu care ţineam masca de oxigen. Eram şocată, a fost prima oară când mi s-a întâmplat aşa ceva, i-am dat mesaj doctorului imediat ce am trezit pacienta", a declarat asistenta, potrivit adevarul.ro.

Imediat, sala de operaţie a fost închisă, decizia conducerii fiind aceea de a nu o mai utiliza pentru alte intervenţii chirurgicale. Cu toate acestea, la doar o zi după incident, sala a fost redeschisă.

"Ieri (vineri, n.red.) s-a desfăşurat acolo o intervenţie chirurgicală, dar era o indicaţie de urgenţă. De comun acord, chirurgii şi anesteziştii au decis să folosească sala de operaţii pentru că nu era o altă sală liberă, iar pacientul era într-o stare destul de gravă. Aparatul a funcţionat în parametri normali, dar am decis ca el să nu mai fie folosit până marţi, când vor veni cei care sigură mentenanţa pentru a vedea, exact, ce s-a întâmplat", a declarat doctorul Dragoş Daviţoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală.

Potrivit acestuia, incidentul petrecut pe 11 august în sala de operaţie a fost unul minor.

"Asistenta a simţit un şoc în deget de la butonul respectiv, s-a descărcat o singură dată, nu a fost nevoie de asistenţă medicală în urma incidentului, în niciun caz nu a fost curent de priză", a declarat chirurgul. Managerul a explicat că în fiecare din cele 17 săli de operaţie funcţionale din SUUB au loc, în medie, cinci-şase operaţii pe zi.

Etichete: asistentă curentată, incident spitalul universitar bucuresti, spitalul universitar bucuresti

0/2 COMENTARII
Tata Mare
15 Aug 02:46
+0
VOTURI
-0
„Dărmat” ești tu cu tot neamul tău, nesătulule! Tu nu ești în stare să construiești TU ceva, de la ZERO, dar ai pretenția să demolezi și ceea ce există...
Mă „dărmatule”, mai întâi construiește tu ceva ca să poți cere să se dărâme altceva! Nu fă ca restul de pooliticieni, să demolezi totul și apoi să-ți pui palma-n fund și să te miri că n-ai ce-ți trebuie!
Cris
14 Aug 14:04
+0
VOTURI
-0
Pai s-au mai curentat niste medici acu o luna in nu stiu ce spital. Adevarul crud este ca spitalele din RO ar trebui darmate, unele din ele si construite de la ZERO sa arate ca in vest. Altfel nu mai merita platit nimic la Sanatate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE