Mărturia unei asistente din echipele de salvatori: "Mami, n-o să mor, nu? Încă ieșea fum din el"INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV. O asistentă medicală care a ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv în primele minute ale acțiunii de salvare a povestit scene incredibile. "Am văzut iadul!", a spus femeia. 

O asistenta din echipele de salvatori: Asa arata IADUL pe pamant
O asistentă din echipele de salvatori: Aşa arată IADUL pe pământ

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV. "Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial, continuă, am fost al doilea echipaj la fața locului. Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Totul era ca un coșmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Urlau mulți. Eram două salvări. Una dintre victime, erau o tânără, rănită grav. Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arși. Plângeam. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Și nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum. Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Acum plâng. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Să vină poliția. Rupeau jacheta de pe mine", a povestit asistenta Violeta Maria Naca pentru modapebune.ro. 

"Apoi, a venit un pompier, avea o tânără de 18 ani, arsă pe 98% din corp, mă implora cu lacrimi de erou: Ia-o mai repede din brațele mele. Doamne, cât de tânără e! Salveaz-o! Am și eu o fată acasă! Mi s-a făcut rău. Veneau mulți, mulți de tot. Erau îndesați în salvări. Civili urlau, tineri răniți trăgeau de doctori, aproape smulgându-le hainele. Implorau să fie ajutați, să fie salvați. Se aruncau în fața ambulanțelor. Dădeau cu pumnii în ambulanțe.

Am urme de piele arsă, pe mine, pe echipament. Pompierul șef plângea în hohote. Era în șoc. Țipa: De ce, Doamne?. Tânără arsă nici nu mai avea haine pe ea. Apoi am intrat urlând la Colțea, cu patru răniți grav. Țipam să vină toți doctorii, că e carnagiu. Toată lumea era în stare de șoc. AM VĂZUT IADUL!

Doi doctori de la echipaje au rămas la fața locului. Erau șase tineri, jos pe borduri, în stop cardiorespirator. Șoferul din echipaj a resuscitat oameni ore în șir până i-a crescut tensiunea și i-a țâșnit sângele pe nas.

Mai era un copil de doar 16 ani! 16 ani! A plâns echipajul la resuscitarea lui. Nu se îndurau. Apoi l-au adus pe fratele lui, pe brațe, la mine. Era grav, era ars tot. Avea ochii umflați și roșii, plângea. Întreba: Sunt rău? E grav?

Apoi au adus altul. Era 70%. Plângeam. Cădea carnea de pe el. Întreba dacă mai trăiește. Dacă e grav. Era aproape de comă. Îi curgeau lacrimi din ochi, cu sânge. Îmi spunea să îl țin de mână. I-am spus că am un băiat de-o seamă cu el. Mi-a răspuns: Mami, n-o să mor, nu? Încă ieșea fum din el",  mai povestit asistenta.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV. 27 de persoane au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, iar 184 au fost rănite. 

Etichete: colectiv, incendiu, răniţi

0/1 COMENTARII
Romatsa
31 Oct 21:53
+0
VOTURI
-0
Deci... e clar.
Operatorii 112 au crezut, probabil, ca e vorba de o gluma. Au trimis in dorul lelii o masina de Politie sa verifice. Dupa ce au ajuns politistii la fata locului si-au cerut ajutor, de-abia atunci au fost trimisi Pompierii. Romatsa din nou. 11 minute? Incepand de cand?

Tare-as fi curios ce-ar iesi la verificarea actiunilor intreprinse de 112. La ce ora s-a primit primul apel? Ce s-a comunicat? Ce forte au fost trimise? Cand au ajuns?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE