O bancă din România, AMENDATĂ pentru discriminareCNCD a amendat o bancă, pentru că a refuzat să elibereze un card unei persoane cu dizabilităţi, pe baza amprentei ca semnătură. Valoarea amenzii este de 70.000 de lei.

O banca din Romania, AMENDATA pentru discriminare
O bancă din România, AMENDATĂ pentru discriminare
Foto: atipic.eu

Potrivit Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) , refuzul de a elibera un card bancar în aceste condiții reprezintă discriminare.

"S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 30.000 lei pentru bancă, conform prevederilor art. 2 alin.3, coroborat cu art. 10 lit. d) din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere faptul că banca nu a elaborat procedurile necesare pentru rezolvarea problemei. Totodată, Colegiul director a aplicat agenției locale o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei (pentru refuzul eliberării cardului), conform prevederilor art. 2 alin 1, coroborat cu art. 10 lit. d), respectiv amenda contravențională în cuantum de 20.000 lei (pentru crearea unui cadru degradant față de persoana cu dizabilitate locomotorie), conform prevederilor art. 2 alin. 5 din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CNCD transmis AGERPRES.RO.

CNCD recomandă băncii elaborarea unor proceduri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, prin care să poată semna cu amprentă și, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 2 din OG nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, banca reclamată va publica în mass-media un rezumat al hotărârii în speță.

Etichete: bancă, cncd, discriminare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE