O clădire a Universităţii din Bucureşti în care se ţin cursuri, ÎN PERICOL DE PRĂBUŞIRE la cutremurO clădire din București din apropierea Palatului Cotroceni, construită în 1862, în care se ţin cursuri cu studenţi, are date oficiale recente care relevă că riscă să se prăbușească la cel mai mic cutremur. Pentru a evita o catastrofă, Guvernul se va grăbi să scoată din buget peste 22 milioane euro.

O cladire a Universitatii din Bucuresti in care se tin cursuri, IN PERICOL DE PRABUSIRE la cutremur
O clădire a Universităţii din Bucureşti în care se ţin cursuri, ÎN PERICOL DE PRĂBUŞIRE la cutremur

Clădirea, în suprafață de aproape 5.000 metri pătrați, este deținută de Universitatea București, considerată monument istoric și a fost încadrată anul trecut în clasa de risc seismic I (cu risc ridicat de prăbușire la cutremur), notează profit.ro.

"În conformitate cu expertiza tehnică efectuată în 2014 și actualizată în 2015, ca urmare a modificării normelor seismice, rezultă foarte clar că această clădire nu rezistă chiar și la seisme mai mici, devenind total improprie pentru desfășurarea procesului didactic. Întrucât Universitatea nu deține alte terenuri pe care să se construiască noi imobile și nici nu se prefigurează în viitorul apropiat obținerea de noi spații de învățământ sau de noi imobile, singura soluție de moment este de reabilitare a imobilelor existente", se arată într-un document guvernamental.

Pentru întărirea construcției, Guvernul va scoate din buget 100 de milioane de lei, dar lucrarea nu va putea fi finalizată mai devreme de 3 ani.

Etichete: cladire cu risc seismic, cladire risc prăbuşire, risc prăbuşire, risc seismic

0/1 COMENTARII
alex
23 Jul 20:02
+0
VOTURI
-0
sa o refaca toata, macar sa iasa ceva frumos de 100 de milioane.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h