O clădire cu 5 etaje ar putea fi construită în Centrul Vechi, pe strada Șelari. FOTOGALERIEO clădire cu cinci etaje, cu funcțiunea de hotel, servicii, comerț și spații culturale, ar putea să apară pe strada Șelari din centrul vechi al Capitalei, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal, aflat în dezbatere pe site-ul Primăriei Capitalei. Terenul se află într-o zonă protejată cu grad de protecție maxim. Proiectul a primit avizele de la Ministerul Culturii și de la fostul arhitect-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. PUZ-ul urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.

Un bloc cu înălțimea maximă de 26 metri  ar putea fi construit pe strada Șelari nr. 4. Terenul pe care este propus acest proiect este situat în zona Zona Protejată Lipscani, cu grad de protecție maxim.

Astfel, conform Regulamentului Local de Urbanism se protejează valorile arhitectural - urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistia. Sunt permise intervenții care conservă şi potențează valorile existente.

Clădirea ar urma sa aiba două niveluri în subsol, parter și două etaje pe strada Șelari, apoi retras la 4 metri se construiesc încă două etaje, iar pe strada Smârdan, clădirea se înaltă până la etajul 5. De asemenea, noua clădire va avea și curte interioară.

Potrivit documentației de urbanism, aflate pe site-ul Primariei Capitalei, terenul pe care ar urma sa se construiască acest imobil, cu o suprafață de 2000 mp, se află la adresa str. Șelari nr.4/ str. Smardan nr.27 (între cele două străzi). În acest moment, terenul este liber de construcții. 

Indicatori urbanistici existenti: 

Indicatori urbanistici aprobati prin P.U.D. - Zona Pilot a Centrului Istoric al Municipiului Bucuresti aprobat cu H.C.G.M.B. Nr. 221/11.10.2005 sunt:

- Str. Selari, nr. 4: POT = 55% -75%; CUT - 2,6 -3,2 mp. ACD /mp; RHmax = P+4;
- Str. Smardan, nr. 27: POT = 75% -95%; CUT > 4,5 mp. ACD /mp; RHmax = P+3+4retras;

Indicatorii urbanistici reglementati P.U.Z. - Zona protejata Lipscani:
POT.max. 80%
CUT.max.=3,5 mp. ACD /mp;

Indicatori urbanistici ceruti:

POT: 80%
CUT: 3,5
Inaltimea maxima: 2S+P+2E+4E+5Er - 26 m.
Functiune propusa: complex multifunctional - Hotel, servicii, comert, spatii culturale si comerciale.
Initiatorul proiectului: SC RONATURSTEIN SRL
Elaborator: 

Proiectul a primit avizele de la Ministerul Culturii și de la fostul arhitect-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. Pentru a fi realizat, PUZ-ul trebuie aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Etichete: Centrul vechi, hotel, PUZ, strada Șelari

0/8 COMENTARII
DannyDab
11 iun 20:39
+0
VOTURI
-0
Attention Required! | Cloudflare
Attention Required! !..
Andrei
26 mar 12:01
+0
VOTURI
-0
Vlad, tarane, nicaieri in lume nu se mai construieste intr-un spatiu dintre cladiri o cladire exact im genul celor care-l inconjoara. Exemple sunt in toata lumea : Praga (Myselbeck), Viene ( Peek&Cloppenburg) , etc. Daca nu aveti bani sa calatoriti si sa le vedeti, macar documentati-va. Cladirea originala neffind declarata monument istoric ( pt. ca pe vremea cand exista nu se protejau cladirile deosebite ), e de prost gust sa faci o replica. E ca si cum ai incerca sa construiestiintr-un loc liber bordeie ca in secolul XII. Arhitectura e evoluat si ea. Daca in locul acela ar mai fie existat acele cladiri, chiar si in stare foarte proasta, atunci poate ar fi meritat reconstruite. In Europa civilizata, nici macar atat nu se mai face. Daca ei considera ca cladirea in stare proasta iar stiul e redundant ( adica mai exista multe in acealsi stil ), se darama pur si simplu si se face una in stiul actual. Nici Ford nu mai produce masinile acelea de epoca......
vlad
26 mar 08:36
+0
VOTURI
-0
Ce PLM e asta nene??? 2 etaje in plus, retrase 3 metri fata de strada??? Mda, se respecta regimul de inaltime pe dracu.... Eu inteleg ca sunt si blocuri prin Centrul Vechi, facute interbelic... dar daca aia si-au batut joc de zona, ne batem si noi in continuare??? Ar trebui sa fie doar cladiri de 2 etaje peste tot.

Cat despre aspect... cum naiba se respecta zona cand aia fac ceva care arata 100% modern??!!!! Cum a putut sa dea Ministerul Culturii autorizatie pentru asa ceva??? De la primarie te astepti la orice, dar si la minister?? parca revad magazinul ala abominabil de pe Lipscani
Mihai
25 mar 15:29
+0
VOTURI
-0
Bucuresti capitala culturala europeana? Hahahahaha. Rusinos!!!
vlad
25 mar 14:31
+0
VOTURI
-0
Oriunde te-ai duce in Europa occidentala in zonele istorice daca mai exista loc de construit se construieste in ton cu ce este in zona. Chiar n-am vazut cladiri din sticla kitchoase langa monumente istorice...nu se potriveste absolut deloc cladirea din proiect cu ce este in centrul istoric.
Ion
25 mar 13:46
+0
VOTURI
-0
CLADIRE URATA INSERATA CA NUCA IN PERETE IN ASA O ZONA. LA ATATA STICLA SI GRESIE, LINII DREPTE SI COLTURI, AR MAI MERGE NISTE STALPISORI NEOBRANCOVENESTI SI DOI LEI IN SEMISEZUT LA INTRARE.
porcarie
25 mar 13:06
+0
VOTURI
-0
de ce nu se respecta arhitectura in zona?
Alina
25 mar 12:58
+0
VOTURI
-0
Vrei sa-ti imbunatatesti viata?
Noi iti oferim sansa unui castig substantial. Nu rata oportunitatea de a-ti rotunji veniturile prestand o activitate usoara, muncind la domiciliu. Ai nevoie de cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Plata castigurilor este garantata prin contract legal de comision oferit din prima zi. Pentru detalii trimite un mail cu textul PROIECT la adresa cmalina10@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE