O clădire istorică din București a fost ocupată abuziv și este pe cale să se prăbușeascăO altă clădire istorică a Capitalei decade zi după zi. Este vorba despre casa unui scriitor care a trăit în urmă cu peste un secol, un imobil care a fost cândva mândria Bucureştiului, din epoca de glorie a Micului Paris. În locul stăpânilor intelectuali de altădată, acolo s-au mutat şapte familii fără căpătâi, iar clădirea a început să decadă.

O cladire istorica din Bucuresti a fost ocupata abuziv si este pe cale sa se prabuseasca
O clădire istorică din București a fost ocupată abuziv și este pe cale să se prăbușească
Foto: silviacolfescu.blogspot.com

Casa scriitorului Pompiliu Eliade a fost construită în 1907, an în care se număra printre cele mai impunătoare clădiri din București. Micul castel bavarez din centrul Capitalei româneşti a fost vândut de moştenitori, în anul 2000. S-au mutat acolo şapte familii de romi, iar edificiul a început să decadă. Geamurile au fost sparte, ușa de la intrare a dispărut, pereții au rămas fără tencuială, iar clădirea a fost năpădită de buruieni, scrie digi24.ro.

Noii locatari au refuzat să stea de vorbă cu echipa Digi24 şi au chemat poliţia.

Poliţiştii i-au amendat pe locatarii puşi pe harţă, pentru că nu au putut prezenta acte de proprietate pentru imobil.

Cu sancţiune contravenţională s-a ales şi proprietarul de drept, din partea Primăriei Generale. „Proprietarul nu a luat măsuri de conservare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere a imobilului şi nu a asigurat paza acestuia. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 8000 lei", a informat Primăria.

Legea spune că imobilele abandonate devin proprietatea statului.

Cei 500 de metri pătraţi ai clădirii reprezintă o miză pentru oricine, spun experţii imobiliari. „Metrul pătrat de teren în zonă, zona fiind premium, undeva la 700 de euro pe metrul pătrat. Deci terenul este 350.000", spune un expert imobiliar.

Deocamdată, însă, Primăria Capitalei îi caută pe proprietarii clădirii - despre care oficialii nu ştiu nici măcar în ce ţară locuiesc.

Etichete: casa pompiliu eliade, patrimoniu, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
Nume
12 oct 18:39
+0
VOTURI
-0
«Cu sancţiune contravenţională s-a ales şi proprietarul de drept, din partea Primăriei Generale. „Proprietarul nu a luat măsuri de conservare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere a imobilului şi nu a asigurat paza acestuia. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 8000 lei", a informat Primăria.
...
Deocamdată, însă, Primăria Capitalei îi caută pe proprietarii clădirii - despre care oficialii nu ştiu nici măcar în ce ţară locuiesc.»

Deci... Cine a incasat amenda aia de 8000 de lei? Pierdere de timp si hartie.
Daca tot nu stiti cine sunt proprietarii cladirii, cui dati amenda? Si daca acea cladire e abandonata, de ce n-o ia Primaria?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE