O companie din Bucureşti a redus săptămâna de lucru la PATRU ZILEToţi cei 15 angajaţi ai agenţiei de marketing online WebDigital vor avea liber şi în zilele de luni, dar vor primi în continuare acelaşi salariu - ca parte a unui proiect-pilot de reducere a săptămânii de lucru de la 5 la 4 zile derulat de companie din luna august până la finele acestui an.

O companie din Bucuresti a redus saptamana de lucru la PATRU ZILE
O companie din Bucureşti a redus săptămâna de lucru la PATRU ZILE

Nu e genul de proiect pe care să îl poţi face în orice industrie şi nu e genul de decizie pe care să o iei dacă nu ai instrumente de măsurare a activităţii, a eficienţei personalului", spune Ionuţ Munteanu, şeful agenţiei de marketing WebDigital, citat de zf.ro.

Colegii de la HR au avut nişte probleme, pentru că iniţial nu ştiau ce să treacă în REVISAL (n. red. - aplicaţia prin care Inspecţia Muncii menţine un registru de evidenţă al salariaţilor din economie). Până la urmă am găsit soluţia de a trece la un program parţial de lucru de 32 de ore", a spus Munteanu. Salariile au fost păstrate la acelaşi nivel, chiar dacă numărul de ore lucrate a scăzut. „Au fost discuţii în legătură cu acest subiect, dar am decis să păstrăm salariile intacte. Practic, noi am mărit salariile."

Munteanu se declară încrezător că noul program, care le oferă angajaţilor şansa de a avea un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională, va genera şi rezultate mai bune pentru companie, deşi timpul de lucru oficial va fi mai scurt.

Vrem să eliminăm timpii morţi din activitate, să ne programăm mai bine – şi şedinţele, şi activitatea în general, vrem să nu ne trezim că trebuie să stăm 30 de ore la birou pentru că a apărut ceva peste noapte. Dar aceasta nu este o reţetă valabilă pentru toată lumea. Noi monitorizăm activitatea în companie, cât stă cineva să lucreze la o campanie, cu un client. Nu poţi face aşa ceva în firmă dacă nu ai niciun instru­ment de măsurare a performanţei."

Ziua liberă suplimentară nu poate fi „luată" oricând, ci este fixată pentru ziua de luni. De ce luni şi nu vineri? Munteanu susţine că a luat decizia bazându-se pe pregătirea sa de sociolog şi psiholog. „Psihologic vorbind, colegii mei au un avantaj mai mare altfel decât dacă ar fi plecat mai repede de la birou vineri sau dacă nu ar fi lucrat vineri. Ei vin la birou, îşi încep săptămâna de muncă de marţi. Este un avantaj care se face simţit."

Printre clienţii WebDigital se numără retailerul F64.ro, lanţul de farmacii Catena sau festivalul Untold. În total compania are în administrare bugete de peste 2 mil. euro pe an, iar cifra de afaceri estimată pentru acest an este de 300.000 de euro, faţă de 200.000 de euro anul trecut.

Etichete: agentie PR, program de lucru, program scurt de lucru, WebDigital

0/2 COMENTARII
Patronu'
20 Sep 08:28
+0
VOTURI
-0
"Ionuţ Munteanu, şeful agenţiei de marketing WebDigital, [...] susţine că a luat decizia bazându-se pe pregătirea sa de sociolog şi psiholog."

Sa nu-ti dai demisia, gandindu-te ca te angajezi ca psiholog, ca mori de foame!
Care-i diferenta dintre luni si vineri, sefu'? Si cum de-ai ajuns tu, psiholog/sociolog, sa conduci o agentie IT? Ai facut facultatea?
Montianu
20 Sep 06:13
+0
VOTURI
-0
"Practic, noi am mărit salariile."
Nu, practic voi ati mai dat o zi libera, atat. Daca mareati salariile, s-ar fi simtit in buzunar. E o nuanta pe care fie n-o vedeti, fie va faceti ca n-o vedeti.
Si, in plus, as presupune ca angajatii vostri oricum lucrau de acasa... Asa, le dati voie oficial sa nu mai vina o zi la birou. Da, mare schimbare...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE