O companie petrolieră controlată de Gazprom vrea să deschidă 20-25 benzinării în BucureştiCompania NIS Petrol România, controlată indirect de grupul rus Gazprom, intenţionează ca până la sfârşitul anului 2015 să aibă 20-25 de benzinării în Bucureşti şi împrejurimi, dintr-un total de 120 de unităţi pe care vrea să le construiască în România.

NIS Petrol este filiala din România a companiei sârbe NIS, controlată de Gazprom. Compania a deschis prima benzinărie în România la sfârşitul anului trecut şi în prezent are 13 unităţi, alte 10 staţii fiind în diverse stadii de construcţie. Dintre cele 13 unităţi funcţionale, 12 au fost investiţii greenfield, iar una a fost cumpărată de la un benzinar particular, a spus Vadim Smirnov, director general al NIS Petrol România, citat de businessmagazin.ro.

Planul companiei este ca până la sfârşitul anului 2015 să opereze o reţea de 20-25 benzinării în Bucureşti şi să ajungă la 120 de benzinării în România, în urma unei investiţii totale de 150 milioane de euro. NIS Petrol are deocamdată 1% din piaţa distribuţiei de carburanţi din România, procentaj care ar putea trece de 10% atunci când vor fi deschise toate cele 120 de staţii.

NIS Petrol concurează pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România cu OMV Petrom (din grupul austriac OMV), Rompetrol (Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria) şi ENI (Italia).

Etichete: benzinărie, benzinărie București, Gazprom, Nis Petrol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE