O companie românească a produs luneta cu care nemţii au ochit un ac cu gămălie de la 100 metri.VIDEOO companie românească a produs un tip de lunetă care a reuşit recordul mondial pentru tragerea cu puşca. Cu acest tip de lunetă, nemţii au reuşit să nimerească o scobitoare şi un ac cu gămălie de la distanţa de 100 de metri.

O companie romaneasca a produs luneta cu care nemtii au ochit un ac cu gamalie de la 100 metri.VIDEO
O companie românească a produs luneta cu care nemţii au ochit un ac cu gămălie de la 100 metri.VIDEO
Foto: vinatorul.ro

Întreprinderea Optică Română (IOR) a obţinut de la înfiinţarea sa, în anul 1936, 87 de brevete de invenţie. În acest an, compania a primit, la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „PRO INVENT- 2015" de la Cluj, Marele premiu al juriului pentru invenţiile sale în domeniul opto-mecanicii precum şi două medalii de aur pentru dispozitivele şi produsele realizate.

În „Top Afaceri România 2015" si „Top Afaceri România 2014", societatea IOR SA a primit Diploma pentru locul 1, la domeniul: „Fabricarea de instrumente optice si echipamente fotografice".

Cu luneta IOR 5.8-40x56 a fost realizat record mondial pentru tragere cu puşca cu lunetă la distanta de 3400 m, echivalentul a 32 terenuri de fotbal, scrie zf.ro.

Cu acelaşi tip de lunetă, specialişti din Germania au realizat performanţa de a lovi o scobitoare şi un ac cu gămălie la distanţa de 100 m, tragere în poligon.

Video pe zf.ro.

Etichete: companie, record mondial

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE