O cunoscută bancă a majorat avansul la creditele ipotecareBCR a majorat de luni la 35% avansul la creditele ipotecare şi imobliare, reducând în acelaşi timp perioada maximă de rambursare la 25 de ani, pe fondul noului context legislativ care permite clienţilor să renunţe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanţia creditului.

O banca a marit avansul la creditul pentru o casa
O bancă a mărit avansul la creditul pentru o casă

"Ne aflăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital şi prin creşterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susţine producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potenţialul de susţinere. BCR va monitoriza îndeaproape piaţa şi impactul legislaţiei în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare", a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail&Private Banking al BCR.

Modificarea avansului de la 15% la 35% este însoţită şi de creşterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar şi de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani. Condiţiile şi caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare.

Potrivit unei simulări realizată de BCR, pentru un apartament de 200.000 lei, avansul minim va fi de 70.000 lei, iar valoarea creditului de 130.000 lei, pe 25 de ani, la un DAE de 4,54%. Anterior, la un avans de 15%, clientul putea împrumuta până la 170.000 lei, pe 30 de ani, la DAE de 4,48%.

Etichete: avans credit, BCR, casă, credit casa, perioada rambursare, Prima Casă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE