O cunoscută jurnalistă și scriitoare din România a decedatJurnalista și scriitoarea Silvia Kerim a încetat din viață, anunță Radio România Cultural.

O cunoscuta jurnalista si scriitoare din Romania a decedat
O cunoscută jurnalistă și scriitoare din România a decedat

Silvia Kerim, jurnalistă și autoare a mai multor cărți și seriale pentru copii, a decedat. Născută la București, absolventă a Facultății de Limba și Literatura Franceză, Silvia Kerim a debutat ca jurnalistă la Contemporanul, România liberă, precum și la revistele Cinema și Secolul 20. A lucrat apoi la Radio România la Direcția Culturală, în redacția "Teatru la microfon", "Teatru la microfon pentru copii". A fost șef al Secției Arte a radioului public. Ea a lucrat ca producător delegat la Casele de Filme din cadrul Consiliului Culturii.

Silvia Kerim a colaborat cu regizori ca Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu. Ulterior a lucrat la AnimaFilm, în funcția de redactor-șef al secției de scenarii. A creat serialul pentru copii "Căsuța cu povești" (scenariu și regie), difuzat de TVR 1 și TVR 2 în anii 1995 — 1996. Este autoarea musicalurilor pentru copii "Mary Poppins", "Frumoasa din Pădurea Adormită", "Micuța Dorothy", "Gulliver".

A scris cărți de memorialistică precum "Vedere din Parfumerie", "Fereastra de la Veneția", "Amintirea ca un parfum".

Deține Ordinul "Meritul Cultural — în grad de Cavaler" acordat de președintele României în anul 2004.

Sursa: realitatea.net

Etichete: jurnalist, scriitoare, Silvia Kerim

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE