O femeie infectată cu HIV în spital va primi despăgubiri de un milion de euroDespăgubire-record pentru o femeie infectată cu HIV în Spitalul Judeţean Bacău. Un milion de euro trebuie să primească pacienta după ce azi Tribunalul Bacău a dat o decizie definitivă în acest caz. În 1990, la un an după ce a născut, femeia s-a infectat cu virusul HIV în stadiu C3, forma cea mai severă.

O femeie infectata cu HIV in spital va primi despagubiri de un milion de euro
O femeie infectată cu HIV în spital va primi despăgubiri de un milion de euro

Pacienta s-a infectat cu virusul HIV în timp ce se afla internată în Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău. În tot acest timp, conducerea spitalului a negat toate acuzaţiile, însă dosarul pacientei arată că diagnosticul este foarte clar – SIDA în stadiul C3, adică cea mai severă formă, cu multiple afecţiuni – sinuzită, stomatită micotică, obezitate gr. III, encefalopatie HIV, tulburări de comportament.

Până acum, tânăra a obţinut două sentinţe favorabile date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie .
Pentru că unitatea medicală nu îşi permite să achite cei 4,608 milioane de lei, dar şi onorariul avocatului, a cheltuielilor de executare silită, a taxelor de timbru şi celor pentru timbre judiciare în valoare de 112.929,6 lei, banii vor veni din fondul de rezervă al Guvernului.

Sursa: Digi24

Etichete: daune, despăgubiri, HIV, SIDA, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE