O lucrare semnată de pictorul Ștefan Luchian, scoasă la licitaţie. Care este preţul de pornirePastelul Margine de crâng, realizat de pictorul român Ştefan Luchian, va fi scos la licitație pe 14 octombrie.

O lucrare semnata de pictorul Ștefan Luchian, scoasa la licitatie. Care este pretul de pornire
O lucrare semnată de pictorul Ștefan Luchian, scoasă la licitaţie. Care este preţul de pornire
Foto: organizatorii

Gheorghe Petrașcu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian sau Nicolae N. Tonitza sunt numele cu greutate în istoria picturii românești ale căror lucrări de artă plastică şi decorativă vor fi scoase la licitaţie miercuri, 14 octombrie 2015. Expoziția care anticipează Licitația este deschisă colecționarilor și iubitorilor de artă la Casa Capșa în zilele de 13 și 14 octombrie, între orele 11 și 19.

Printre vedetele licitației se va număra lucrarea Margine de crâng, semnată de Ştefan Luchian. Lucrarea este un pastel ce impresionează atât prin acuratețea și sensibilitatea cu care artistul creionează un colț din "splendorile scânteietoare" ale peisajului românesc, cât și datorită tehnicii dificile a pastelului, care ajunge în acest peisaj la o măiestrie neegalată. Lucrarea a fost evaluată de către experții AraArt pentru prețul de pornire de 3800 euro.

Ștefan Luchian (1868-1916), denumit poetul plastic al florilor, a fost în egală măsură portretist, autor de compoziții și naturi statice, dar și un foarte bun peisagist. Licitația AraArt numărul 26 conține 4 lucrări semnate de renumitul pictor.

Etichete: licitaţie, pictura

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h