O navă românească a salvat 100 de migranți dintr-o barcă gonflabilă VIDEOPolitistii de frontiera de pe nava "Stefan cel Mare" au salvat, in Marea Mediterana, 119 migranti dintr-o barca gonflabila.

O nava romaneasca a salvat 100 de migranti dintr-o barca gonflabila VIDEO
O navă românească a salvat 100 de migranți dintr-o barcă gonflabilă VIDEO
Foto: Politia de Frontiera

Politistii de frontiera de pe nava "Stefan cel Mare" aflata in misiune in Italia, in cadrul Operatiunii TRITON, coordonata de Agentia FRONTEX, au salvat 119 migranti, din care 34 minori, care se aflau pe o barca gonflabila de mici dimensiuni, in Marea Mediterana, informeaza inspectoratul politiei de frontiera, citat de hotnews.ro.

In data 26 ianuarie 2016, in jurul orei 18.00, nava MAI 0201 "Stefan cel Mare", aflata in misiune de patrulare, a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) pentru a salva aproximativ 100 de persoane aflate pe o ambarcatiune gonflabila care se afla in pericol de scufundare in apele internationale ale Marii Mediterane.

In jurul orei 22.00, "Stefan cel Mare" a localizat ambarcatiunea gonflabila, la bordul careia se aflau peste 100 de persoane.

In urma evaluarii situatiei de la fata locului (temperatura scazuta, supraaglomerarea barcii si riscul iminent de a se scufunda) politistii de frontiera romani au decis ca persoanele sa fie aduse la bord.

Astfel, toti cei 119 imigrantii au fost transferati la bordul navei "Stefan cel Mare", unde personalul Politiei de Frontiera Romane le-a acordat asistenta si primul ajutor. Imigrantii erau deshidratati si prezentau semne de hipotermie.

Etichete: criza imigranților, migranti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h