O NOUĂ AMENDĂ pentru şoferii indisciplinaţi din Bucureşti. Ce pregătesc poliţiştii localiAMENDĂ PARCARE PE SPAŢII VERZI BUCUREŞTI. Şoferii care parchează ilegal în Bucureşti mai au de aşteptat până când le vor fi ridicate din nou maşinile de hingherii auto. Între timp însă, autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe cei indisciplinaţi. Astfel, conducătorii auto care parchează pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiştii locali. Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 1, supus dezbaterii publice. 

O NOUA AMENDA pentru soferii indisciplinati din Bucuresti. Ce pregatesc politistii locali (Foto renasterea.ro)
O NOUĂ AMENDĂ pentru şoferii indisciplinaţi din Bucureşti. Ce pregătesc poliţiştii locali (Foto renasterea.ro)

AMENDĂ PARCARE PE SPAŢII VERZI BUCUREŞTI. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local Sector 1 privind staţionarea autovehiculelor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti sau aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, şoferii care parchează maşinile pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiştii locali. 

Conducătorii auto indisciplinaţi riscă să fie sancţionaţi cu amendă contravenţională de până la 500 de lei. 

"Se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul pe spaţiile verzi aflate pe raza Sectorului 1. Nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru persoanele fizice şi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele juridice", se menţionează în proiect. 

AMENDĂ PARCARE PE SPAŢII VERZI BUCUREŞTI. Conform sursei citate, contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în prezenta hotărâre, persoanele abilitate să aplice sancţiunea făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. Proiectul a fost supus o dată până acum votului Consiliului Local Sector 1 însă nu a fost aprobat. 

Primăria Sectorului 1 cere să fie reluată ridicarea maşinilor parcate ILEGAL

AMENDĂ PARCARE PE SPAŢII VERZI BUCUREŞTI. Totodată, Primăria Sectorului 1 a făcut mai multe demersuri pentru reluarea activităţii ridicării maşinilor parcate ILEGAL. Astfel, Guvernul este obligat printr-o decizie a instanţei, luată în urma demersurilor făcute de Primăria Sectorului 1, să adopte, în regim de urgență, regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Deşi hotărârea judecătorească nu este definitivă, Primăria Sectorului 1 va solicita Executivului să adopte rapid acest regulament, pentru "decongestionarea traficului și siguranța pietonilor". În Sectorul 1 nu se mai ridică mașinile parcate neregulamentar din mai 2015, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

La solicitarea Primăriei Sectorului 1, Curtea de Apel București, prin sentința civilă nr.1173/07.04.2016, obligă Guvernul României să adopte, în regim de urgență, regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, precizează Primăria într-un comunicat de presă. 

AMENDĂ PARCARE PE SPAŢII VERZI BUCUREŞTI. Astfel, instanța de judecată obligă Ministerul Afacerilor Interne ca, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, să elaboreze procedura de ridicare a mașinilor oprite/staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, așa cum este prevăzută la art. 64 și art. 97 alin 1 lit. d) și alin. 6 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 195/2002 republicată.

Totodată, Curtea de Apel București obligă Guvernul României ca, în termen de 30 de zile de la comunicarea proiectului de reglementare întocmit de Ministerul Afacerilor Interne, să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă.

În luna mai 2015, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis că nu este legal ca autoturismele să fie ridicate, iar şoferii să fie sancţionaţi în baza unor hotărâri ale Consiliilor Locale

AMENDĂ PARCARE PE SPAŢII VERZI BUCUREŞTI. Primăria Sectorului 1 anunța, imediat după decizia instanţei, că de luni, 25 mai 2015, în Sectorul 1 nu se mai ridică mașinile parcate neregulamentar. 

Etichete: amendă, parcare, parcare pe spatiul verde, poliţişti locali, scuar, Sectorul 1, soferi indisciplinati, șoferi nesimțiți, spatii verzi

0/4 COMENTARII
Cris
30 apr 07:17
+0
VOTURI
-0
Trebuie facute MASIV locuri de parcare gratuite, la strada, pentru ca inevitabil trebuie sa opresti acolo unde ai treaba sau macar prin zona apropiata. Nu poti sa parchezi la Universitate, in parcarea subterana, si sa te duci in Floreasca unde ai o treaba de rezolvat. Solutia cu trotuare de 3m latime si strazi inguste de abia incapi cu masina este una TEMBELA, facuta sa creasca spagile din borduri si pavaje pentru niste baieti. Locuri de parcare peste tot si nu va mai fi lume care sa parcheze aiurea.
Mihai
29 apr 10:30
+0
VOTURI
-0
Pana acum se parchează unde vrea fiecare fără ca poliția să ia măsuri?
Masini parcate pe trotuar! Masini Parcate pe loc rezervat dizabilități! Masini parcate pe trecerea de pietoni și chiar în fata indicatorului Oprirea Interzisa!!

Pietonii merg pe strada, ocolind alte masini cate circula pe langa tine… cei in scaun cu rotile trebuie sa ocoleasca pe sosea si sa-si puna viata lor si a celorlalti in pericol.
Pffff Romania 2016!
focs
29 apr 09:47
+0
VOTURI
-0
Daca n-ai loc de parcare, nu vii cu masina sau o lasi mai departe, acolo unde gasesti. Nu parchezi fix unde ai nevoie pentru ca "nu e locuri"..
Cris
29 apr 08:48
+0
VOTURI
-0
Asta cu ridicatul masinilor parcate pe spatii verzi mai are o logica. Celalata cu ridicatul tuturor masinilor parcate ilegal, indiferent de situatie, de catre hingheri agreati de Primarie, e tembela, abuziva si ilegala. Masinile parcate ilegal trebuie ridicate DOAR daca chiar incurca circulatia sau accesul, nu la gramada, pentru ca Bucurestiul nu are suficiente locuri de parcare, gratuite, la strada.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE