O nouă dinamică investițională, aplicată pe Bdul. Vasile Milea din Sectorul 6Aproape 100 de noi locuri de parcare amenajate, trotuare refăcute integral și spații verzi reabilitate - așa arată acum Bd. Vasile Milea din Sectorul 6 al Capitalei, după ce Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU), a implementat o nouă dinamică investițională, menită să reconfigureze urbanistic și peisagistic întreaga zonă delimitată de Șos. Virtuții - Splaiul Independenței - Bdul. Vasile Milea - Bdul. Iuliu Maniu.

„Modernizarea bulevardului Vasile Milea face parte dintr-un proiect mai amplu de lucrări de reamenajare și resistematizare integrată a zonei 24 (n.r. - zonă delimitată de Șos. Virtuții - Splaiul Independenței - Bdul. Vasile Milea - Bdul. Iuliu Maniu), proiect care include atât investiții privind decongestionarea și fluidizarea traficului auto, prin reabilitarea drumurilor și parcărilor, cât și investiții în amenajarea spațiilor verzi și protejarea acestora. Pornind din zona Plevnei/Orhideea spre interiorul sectorului, regăsim o dezvoltare puternică a segmentului de afaceri, grupat în cel mai nou hub corporatist din Capitală. Administrația locală trebuie să țină pasul cu această infuzie de capital privat în sectorul nostru, în special pe partea de infrastructură rutieră", a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

În imediata apropiere a bdului. Vasile Milea, Primăria Sectorului 6 a realizat și o amplă investiție privind modernizarea zonei adiacente pasajului Basarab, aici fiind puse în funcțiune fântâni dry-deck cu jocuri de lumini.

În cifre absolute, modernizarea bdului. Vasile Milea însumează:
- 10.032 mp trotuare refăcute/asfaltate


- 2.257 mp spații verzi reabilitate cu gazon rulou și 2.039 mp instalații de irigații

Anterior lucrărilor de modernizare, trotuarele aferente Bdului. Vasile Milea erau improprii traficului pietonal, așa cum se vede în imaginea de mai jos. 

De asemenea, platbandele laterale aveau un aspect neîngrijit, noua amenajare peisagistică fiind de o calitate superioară. 


- 90 locuri de parcare noi amenajate pe carosabil

„Această investiție tratează, pe de o parte, amenajarea, protecţia şi gestionarea durabilă a spațiilor verzi, iar pe de altă parte, reabilitarea drumurilor, aleilor secundare și a parcajelor din Sectorul 6 al Municipiului București, obiective de interes public prevăzute în Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă și în Strategia Locală Integrată de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 6 pentru perioada 2017-2022", a menționat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6, beneficiar al proiectului de modernizare.

Bdul. Vasile Milea face legătura rutieră și cu Bdul. Iuliu Maniu, o altă arteră de circulație complet modernizată de Primăria Sector 6 și inaugurată în decembrie 2019.

Etichete: bulevard vasile milea, modernizare vasile milea, parcare Vasile Milea, Sectorul 6, spatii verzi vasile milea

0/1 COMENTARII
Sergiu
18 iun 10:26
+0
VOTURI
-0
Cati bani ati luat pentru aceasta publicitate ? In secolul XXI, investii "BUNE". Trotuarul de pe Bulevardul Vasile Milea este asfaltat in valuri, nu exista borduri la nivelul asfaltului acolo unde traversam o strada. "Fantanile colorate" de la intersectia strazilor Calea Plevnei/Calea Giulesti si Soseaua Orhideelor nu mai functioneaza de cel putin o saptamana. Despre ce vorbim ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h