O nouă încercare de reparare a scărilor rulante din Pasajul Universității: Va costa 1,9 mil. leiAdministraţia Străzilor din Bucureşti vrea să încheie un acord cadru pentru servicii de întreţinere şi reparaţii la scările rulante din Pasajul Universităţii. Valoarea estimată a contractului este de 1,9 milioane de lei.

O noua incercare de reparare a scarilor rulante din Pasajul Universitatii: Va costa 1,9 mil. lei
O nouă încercare de reparare a scărilor rulante din Pasajul Universității: Va costa 1,9 mil. lei
Foto: B365.RO

Acordul-cadru urmează să fie încheiat cu un singur agent economic, iar durata acestuia este  de 24 de luni, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

În anunţ se precizează că, în funcţie de necesităţile obiective ale autorităţii contractante, se vor atribui câte două contracte subsecvente anual, informează economica.net, citând Agerpres. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 953.070 lei.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 martie 2016, ora 15,00, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 martie 2016, 09,30. Deschiderea ofertelor ar urma să aibă loc la data de 23 martie 2016, ora 10,00.

♦♦♦

Deşi scările rulante au fost schimbate odată cu modernizarea pasajului, acestea nu funcţionează. Pasajul de Universitate a fost inaugurat, după renovare, în decembrie 2008, lucrările având un cost de cinci milioane de euro. Cele opt scări rulante, instalate odată cu renovarea pasajului, au avut probleme încă de la început. 

În octombrie 2013, Administrația Străzilor susținea că este dispusă să plătească 3,4 milioane lei (771.000 euro) pentru întreținerea scărilor rulante din pasajul de la Universitate. 

Licitația a fost organizată, contractul a fost atribuit, iar scările au fost repuse în funcțiune în februarie 2014

Conform caietului de sarcini, firma privată câștigătoare, Schindler România, trebuie să asigure un stoc permanent de piese de schimb care să permită remedierea defecțiunilor în termen de 24 de ore de la primirea reclamațiilor. În cazul pieselor care nu se află pe stoc, firma trebuie să asigure un termen de livrare de maxim patru săptămâni. De asemenea, operatorul privat trebuie să intervină în caz de oprire sau funcționare necorespunzătoare a scărilor rulante în maxim două ore de la primirea sesizării de la Administrația Străzilor, indiferent de oră și zi.

Cu toate acestea, în prezent, doar două dintre cele opt escalatoare funcționează, iar situația nu este una nouă. 

Etichete: scari rulante, scari universitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE