O nouă "injecţie" de bani publici la biserici,după ce primarul Negoiţă s-a spovedit de 500.000 euroEdilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, susţinea în campania electorală pentru fotoliul de primar că va fi deosebit de atent în cheltuirea banilor publici şi că va consulta cetăţenii în ceea ce priveşte alocarea fondurilor de la buget. După numai un an însă, fie că vor, fie că nu, locuitorii Sectorului 3 contribuie cu bani grei la finanţarea lăcaşurilor de cult din sector. Asta în condiţiile în care Biserica Ortodoxă Română dispune de suficienţi bani pentru a se descurca şi fără contribuţia publică a cetăţenilor din Sectorul 3. 

O noua "injectie" de bani publici la biserici,dupa ce primarul Negoita s-a spovedit de 500.000 euro
O nouă "injecţie" de bani publici la biserici,după ce primarul Negoiţă s-a spovedit de 500.000 euro

Deşi de la preluarea mandatului de primar Robert Negoiţă a alocat de la bugetul local peste 2 milioane de lei (aprox. 500.000 euro) pentru renovarea a 20 de biserici, acum edilul a decis să mai facă o "injecţie" de fonduri publice pentru finanţarea lăcaşurilor de cult din Sectorul 3.

Astfel, la şedinţa de Consiliu Local Sector 3, aleşii au aprobat favorabil trei proiecte care prevăd alocarea sumei de 750.000 de lei (166.600 euro) pentru biserici, documentele fiind semnate de edilul Negoiţă. 

Astfel, primarul Negoiţă a dispus să fie alocată suma de 250.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a curţii Bisericii Sfântul Prooroc Ilie din cadrul Parohiei Înălţarea Sfintei Cruci cu sediul în str. Stelian Mihale nr.14-20.

De asemenea, pentru continuarea lucrărilor de consolidare-restaurare ale Bisericii Sfântul Anton Curtea Veche de pe str. Franceză nr.33, edilul a fost de acord să contribuie cu 300.000 de lei din bugetul local. 

În plus, în vederea continuării lucrărilor de construcţii la Biserica Delea Nouă - Calist din Sectorul 3, Negoiţă a aprobat finanţarea acestui lăcaş de cult cu suma de 200.000 de lei. 

Negoiţă, spovedit de jumătate de milion de euro, într-un an de mandat

Trebuie menţionat faptul că, în primul an de mandat, primarul Negoiţă a dat bisericilor nu mai puţin de 2.050.000 lei din bugetul local, la una dintre şedinţele de Consiliu Local în care a mai fost aprobată finanţarea unor biserici din Sectorul 3 acesta motivând că "Da, e o prioritate a Sectorului 3 şi a mea personală", după cum a declarat el reporterilor B365.RO. 

Finanţarea bisericilor din bani publici a stârnit discuţii aprinse de-a lungul timpului între cei care doresc să contribuie financiar la renovarea lăcaşurilor de cult şi cei care nu sunt de acord cu măsura impusă de administraţia locală. Asta a în condiţiile în care Biserica Ortodoxă Română strânge bani pentru renovarea lăcaşurilor de cult şi pe alte căi şi dispune de fonduri suficiente pentru a se descurca fără ajutorul edilului Negoiţă.

Lista bisericilor care au primit fonduri publice de la Primăria Sectorului 3, în timpul mandatului lui Robert Negoiţă, o găsiţi integral aici. 

Etichete: Bucureşti, Capitală, realitatea, Robert Sorin Negoiţă, Sectorul 3

0/6 COMENTARII
Nume*
28 nov 18:40
+0
VOTURI
-0
Walking in the prcnesee of giants here. Cool thinking all around! http://sohanzqkcm.com [url=http://jmqywdhqrff.com]jmqywdhqrff[/url] [link=http://xjklrytci.com]xjklrytci[/link]
Nume*
28 nov 09:00
+0
VOTURI
-0
Alghirt alright alright that's exactly what I needed!
Nume*
27 nov 02:36
+0
VOTURI
-0
E bine că avem oameni cu suicnieft timp liber eence2t să urle een gura mare een mijlocu' zilei een locuri publice. Ăsta din ce dracu-și ce2știgă existența? http://lfdsfkvqslp.com [url=http://wcdwquapg.com]wcdwquapg[/url] [link=http://pvagdyijn.com]pvagdyijn[/link]
Nume*
26 nov 18:32
+0
VOTURI
-0
va multumesc din sfuelt ca ati avut grija si de satul meu natal.si acum ai duc doru printre straini an spania.dar sunt bucurosa cal pot vizuita
Nume*
25 nov 11:37
+0
VOTURI
-0
va multumesc din sfelut ca ati avut grija si de satul meu natal.si acum ai duc doru printre straini an spania.dar sunt bucurosa cal pot vizuita
Sofia
03 nov 22:13
+0
VOTURI
-0
Se cunoaste ca nu stiti ce scrieti sau (varianta probabila) stiti si va incadrati si dvs. in curentul de denigrare a Bisericii ortodoxe (din care faceti si dvs. parte, asta daca sunteti botezata ortodox).
Si daca dona 1.000 de miliarde, tot nu avea nimic de-a face cu spovedania, mi-e greu sa cred ca nu stiti asta. Dar n-ar mai fi fost un titlu "socant", "senzational", care sa alimenteze antipatiile contra Bisericii, nu-i asa?
Asa, a donat bani pentru restaurarea lacaselor de cult, si? Bine ca nu le-a lasat sa se darame.... dupa cum vad in linkul la care face trimitere articolul dvs., erau monumente istorice.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h