O nouă linie de metrou în Bucureşti. Ce prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030O nouă linie de metrou ar putea fi construită în Capitală, până în anul 2030, prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti-Ilfov 2016-2030, document ce urmează să fie supus votului consilierilor generali la sfârşitul acestei luni. De asemenea, magistrala 2 de metrou s-ar putea extinde cu două staţii noi după Pipera. Magistrala 3 ar urma şi ea să fie prelungită cu patru staţii în Militari, până la Autostrada Piteşti. 

Metrou Bucuresti
Metrou Bucureşti

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti-Ilfov 2016-2030 îşi propune să traseze liniile unui transport modern în Capitală şi judeţul Ilfov, atât cu metroul, cât şi cu autobuzul şi tramvaiul şi mijloacee alternative de circulaţie, incluzând transformarea unor zone exclusiv pietonale, la care se adaugă dezvoltarea unor reţele de piste de biciclete care să promoveze transportul non-poluant. 

Mai mult, sistemul de transport integrat ar urma să fie modificat astfel încât nodurile modale de la intrările în oraş să îşi dovedească utilitatea, iar călătorii să poată fi transferaţi rapid între tren (CFR), metrou (Metrorex), autobuz şi tramvai (RATB), fără timpi mari de aşteptare în staţii şi blocaje în trafic. 

Conform documentului, ce urmează să fie supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pe 30 ianuarie, una din strategiile de transport ale autorităţilor este, pe lângă finalizarea linie de metrou Drumul Taberei-Eroilor (M5), şi construcţia unei noi linii de transport subteran care să lege cartierele Rahova şi Colentina, magistrala 7 trecând pe la Piaţa Unirii. 

"În funcţie de rezltatele studiului de fezabilitate şi disponibilitatea unor surse suplimentare de finanţare, se estimează începerea execuţiei cu grad de realizare 33%, aproximativ un miliard euro, până în 2030", se menţionează în PMUD Bucureşti-Ilfov.

De altfel, despre construcţia magistralei 7 de metrou se vorbeşte de cel puţin cinci ani, proiectul fiind prevăzut pe traseul Bragadiru - Alexandriei - Rahova - Piaţa Unirii - Moşilor - Obor - Colentina - Voluntari. Traseul măsoară aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare.  

Noua linie de metrou va asigura legătura de transport subteran pe direcţia sud vest - nord est, între zona centrală şi cartierele Rahova şi Obor-Colentina şi prin extensiile prevăzute de localităţile Bragadiru şi respectiv Voluntari.

Potrivit Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, magistralele 2 şi 3 din Capitală ar putea fi extinse, atât în nord cât şi în vest, astfel încât să facă legătura cu centura Bucureşti şi cu Autostrada Piteşti. Astfel, magistrala 2 ar putea avea încă două noi staţii după Pipera, respectiv patru noi staţii pe Magistrala 3 în Militari, desprinse de la staţia Păcii.

Costul estimativ al extinderii M2 către Nord este de 200 de milioane de euro, iar cel al extinderii M3 către Vest de 300 de milioane de euro. Bucureştenii din Drumul Taberei vor putea circula cu metroul abia din a doua parte a anului 2018, şi nu de la finele acestui an, după cum anunţau recent autorităţile. Cel mai probabil, vor circula cu trenuri vechi. 

Etichete: linie de metrou, Metrorex, metrou, metrou bucuresti, metrou rahova colentina, rahova colentina

0/3 COMENTARII
Generalul
27 iun 12:04
+0
VOTURI
-0
SUGETI PL CU CASTIGURILE VOASTRE PE INTERNET !!! TROLII NAIBII !
Care noua linie bai christoase ?
07 feb 20:21
+0
VOTURI
-0
voi nu sunteti in stare nici sa terminati ce ati inceput. Le lungiti sine die. V-ati tras banul si ati inceput hartiile iar apoi totul atarna. Terminati ce ati inceput si dupa aia vorbiti. Se vede ca nu exista o lege a RASPUNDERII !
Lupsa
25 ian 14:37
+0
VOTURI
-0
Oferta care merita: castiguri pe internet. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE