Modificare la Facebook: Se introduce un nou algoritm de ordonare a posturilorFacebook anunță modificări ale algoritmului care stabilește ordinea posturilor care ne apar în news feed. Motivul oficial al modificării este creșterea relevanței conținutului afișat. Neoficial, modificările sunt menite să te țină mai mult pe Facebook și să vezi mai multe reclame.

Modificare la Facebook: Se introduce un nou algoritm de ordonare a posturilor
Modificare la Facebook: Se introduce un nou algoritm de ordonare a posturilor

Algoritmul de rankare a posturilor de Facebook suferă prima modificare pe anul acesta. Și de data aceasta, motivul oficial al modificării este creșterea relevanței conținutului afișat. Neoficial, modificările sunt menite să te țină mai mult pe Facebook și să vezi mai multe reclame.

Până acum, ordinea posturilor era stabilită pe baza popularității acestora - like-uri, comentarii și share-uri. Acest sistem a dus la o explozie a posturilor de tip ”like & share”, posturi prin care publisher-ul cerșea sau condiționa anumite câștiguri de implicarea fanilor.

Acum, Facebook adaugă un ingredient nou și suficient de criptic pentru a justifica o viitoare lipsă de transparență: studiul. Facebook susține că a realizat diverse studii cu privire la relevanța posturilor și că va folosi elementele descoperite, alături de popularitatea posturilor, pentru a stabili ordinea în care sunt afișate posturile pe wall-ul utilizatorilor, scrie profit.ro. 

Etichete: facebook, modificare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE