O nouă parcare subterană, cu două niveluri, se construieşte în CapitalăPrimăria Sectorului 3, condusă de democrat liberalul Liviu Negoiţă, vrea să construiască o parcare subterană pe două niveluri pe str. Lucreţiu Pătrăcanu, la intersecţie cu Aleea Barajul Iezeru.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei publice, parcarea subterană ar fi necesară în zonă datorită "lipsei locurilor de parcare adecvate care să răspundă standardelor curente, regulilor de conformare arhitecturală şi structurală, care să confere siguranţă în exploatare, să răspundă cerinţelor de igienă, de sănătate a utilizatorilor, de protecţia mediului, de protecţie împotriva zgomotului, atât la nivelul Sectorului 3 cât şi la nivelul celorlalte sectoare", se menţionează în documentul elaborat de administraţia locală.

Loc de parcare la preţ de maşină de lux

În prezent, administraţia locală caută constructor pentru parcajul de107 locuri, suma pe care este dispusă să o plătească fiind în cuantum de 9,7 milioane de lei (2,3 milioane euro). În aceste condiţii, construcţia numai unui singur loc de parcare ar costa aproximativ 21.500 de euro, în medie, echivalentul unei maşini noi de lux achiziţionată acum de pe piaţă.

Parcajul va fi prevăzut cu câte două scări de acces şi ascensoare pentru şase persoane (500 kg) cu trei puncte de oprire, la care se adaugă bariere şi sistem electronic de taxare.

Terenul pe care va fi construită parcarea subterană face parte din domeniul public al Sectorului 3, având suprafaţa de 1.717 metri pătraţi, fiind in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. La suprafaţă, acesta va fi amenajat cu vegetaţie joasă, arbuşti şi jardiniere, aleile urmând să fie pavate cu deck şi piatră şi pergole, la care se adaugă mobilier urban.

Finanţarea construcţiei parcării subterane de la Lucreţiu Pătrăşcanu este asigurată dintr-un credit de 56 milioane de euro, alături de mai multe alte obiective de investiţii propuse în Sectorul 3, despre care B365.ro a scris aici.

Construcţia locurilor de parcare în Sectorul 3 a fost un motiv de dispută, în această vară, între edilul democrat-liberal Liviu Negoiţă şi 650 de locuitori ai cartierului Titan care s-au opus ridicării unei parcări supraterane cu 255 de locuri pe str. Câmpia Libertăţii, între str. Baba Novac şi str. Liviu Rebreanu, vizavi de Parcul Titan. Locatarii din zonă au acuzat administraţia locală, la acea vreme, că ar distruge spaţiul verde, în replică, reprezentanţii primăriei spunând că parcarea va fi amplasată pe un teren deja betonat unde, în urmă cu mai mulţi ani, au existat garaje particulare improvizate.

Etichete: investiţie, loc parcare, parcare subterană, realitatea, Sectorul 3

0/0 COMENTARII
dan
14 mai 11:40
+0
VOTURI
-0

Asta face primarul sectorului 3. Ofera o viata mai buna oamenilor. Calculeaza si tu 300 ron pe luna x12 luni, cam 800 de euro pe an.

Astea sunt invarteli politice. Mafia parcarilor si imobiliara mai exact. In curand o sa avem in sectorul 3, numai mercedesuri, audi si masini scumpe, ca oamenii de rand nu-si permit sa ia un loc de parcare in fata blocului. Ca doar traim in romania nu? Sarlatani ce sunt. Niste lepre ordinare care conduc tara. Cine o sa voteze acelasi primar la sectorul 3, prost sa fie.

pepsi
25 dec 23:34
+0
VOTURI
-0

21.000 de euro pentru un loc de parcare? Cam mult maestre nu crezi? Iti face si un atelier auto de banii astia pe langa locul de parcare? Ca tot e criza , hai sa mai reducem un pic din cheltuieli ... Eu inteleg ca vrei sa tragi un tun imobiliar inainte de sa expire mandatul... Da' sa nu ajungi ca Apostu!

Vali
25 dec 22:13
+0
VOTURI
-0

21.000 de euro e o masina de lux? Pentru somalezi probabil... Sau totate masinile care nu-s Dacii sunt de lux?

Un loc de parcare are cam 4 pe 6 metri, deci 24 de mp. Ceea ce inseamna cam 800E/mp - pretul e absolut rezonabil, plus ca in constructie intra si aleile dintre locuri.

CRISTYYY
29 dec 14:21
+0
VOTURI
-0

PAI LA CE DIMENSIUNI AI TRECUT TU (Un loc de parcare are cam 4 pe 6 metri) POTI SA BAGI O MASINA DE 3.5T LEJER. NU CREZI CA TII CAM MULT CU URSU'?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h