O nouă parcare subterană de aproape 1.000 de locuri, în centrul Capitalei. Unde va fi amplasatăBucureştenii care circulă prin centrul Capitalei ar putea scăpa de corvoada găsirii unui loc de parcare. Municipalitatea intenţionează să construiască în Piaţa Constituţiei o parcare subterană cu o capacitate de aproape 1.000 de locuri, atât pentru maşini, cât şi pentru motociclete. Zona de la suprafaţă va deveni exclusiv pietonală, prevede proiectul Primăriei Bucureşti.

Parcari subterane in centrul Bucurestiului. Unde ar urma sa se construiasca
Parcări subterane în centrul Bucureştiului. Unde ar urma să se construiască

Proiectul presupune construirea unui parcaj subbteran pe trei niveluri la Piaţa Constituţiei, cu o capacitate de 988 locuri pentru maşini şi 36 de locuri pentru motociclete.

Conform documentului, zona carosabilă va fi ridicată la același nivel cu trotuarul, iar Piața Constituției, zona Mănăstirii Antim și Bd. Unirii vor fi legate printr-un paviment unitar. În Piata Constituției, la nivel suprateran, se va amenaja un spaţiu pietonal, dotat cu mobilier urban specific, dar și o "fântână fog".

Durata de realizare a investiţiei este de 30 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

"Amenajarea propusă pentru Piaţa Constituţiei urmăreşte atingerea următoarelor obiective specifice stabilite în concordanţă cu viziunea strategică de dezvoltare locală a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană Zona Centrală a municipiului Bucureşti:

- realizarea unui parcaj subteran pe trei niveluri (988 locuri auto, 36 locuri moto, spaţii tehnice aferente şi spaţii funcţionale pentru utilizatori). Prin construirea parcării subterane se eliberează spaţiul public suprateran de prezenţa agresivă a maşinilor, redând pietonilor întreaga suprafaţă a pieţei

- amenajarea supraterană a spaţiului public şi a circulaţiilor carosabile perimetrale, cu păstrarea nemodificată a conturului trotuarelor şi a spaţiilor plantate. Se va menţine atât funcţiunea de spaţiu public, cât şi cea de spaţiu de evenimente. Amenajările urbanistice, prin pavaje-concept, permit dubla funcţionalitate a pieţei: principal spaţiu de adunare, odihnă şi recreere, cu vizibilitate directă a faţadei principale a Palatului Parlamentului, precum şi utilizarea sa ca spaţiu de desfăşurare a unor evenimente /concerte şi festivaluri de mare amploare", se menţionează în documentaţia semnată de primarul general Gabriela Firea.

Proiectul de amenajare a parcării subterane din Piaţa Constituţiei poate fi consultat integral, aici.

Proiectul de amenajare a noii parcări subterane a fost inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a Capitalei, alături de alte proiecte privind revitalizarea centrului Bucureştiului, inclusiv Bulevardul Unirii, Splaiul Independenţei şi Cheiul Dâmbăviţei.

Valoarea totală a investiţiei în parcarea subterană de la Piaţa Constituţiei se ridică la suma de 205.920.000 lei inclusiv TVA (aprox. 45,7 milioane euro), conform idicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuşi votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, miercuri, scrie romaniatv.net.

Etichete: parcare, parcare bucuresti, parcare centru, parcare centru bucuresti, pmb, sedinta pmb

0/3 COMENTARII
ion
20 Sep 10:00
+0
VOTURI
-0
Dada. Si centrul vechi este o zona pietonala... ehh parcare :(
gigi
20 Sep 06:24
+0
VOTURI
-0
si in Piata Universitatii sunt 2 parcari mari si late doar ca romanul prefera sa parcheze "moca" pe trotuar sau pe una din benzile de circulatie. Cei din primaria capitalei ar trebui sa gaseasca solutii pentru ca cei care vin in centru cu masinile personale sa si utilizeze aceste parcari subterane.
thomas
19 Sep 17:43
+0
VOTURI
-0
sub piata matache o noua gura de metrou ,in zona sunt 2 chiar 3 autogari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE