O nouă piaţă de lux se va deschide în BucureştiPentru construcţia noului complex agroalimentar va fi utilizat un credit de aproximativ 18 milioane de euro. 

Pentru constructia noului complex agroalimentar va fi utilizat un credit de aproximativ 18 milioane de euro
Pentru construcţia noului complex agroalimentar va fi utilizat un credit de aproximativ 18 milioane de euro

Administraţia Pieţelor Sector 1 intenţionează să construiască un nou complex comercial multifuncţional - Piaţa Agroalimentară Mureş. Costurile, estimate la suma de 17.990.700 euro, ar urma să fie acoperite dintr-un împrumut pe care administraţia locală îl garantează. Creditul va fi rambursat de Administraţia Pieţelor Sector 1 în următorii 20 de ani. 

"Administrația Piețelor se autofinanțează, nu grevăm bugetul Sectorului 1. Nici salarii, nici investiții, nici utilități nu se regăsesc în taxele plătite de cetățenii Sectorului 1", a precizat directorul Administraţiei Pieţelor Sector 1, Robert Niţu în şedinţa de Consiliu Local Sector 1 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului. 

Potrivit şefului pieţelor Sector 1, construcţia complexului multifuncţional a început în urmă cu aproape şase ani, însă nu a mai fost finalizată din cauză că firma care a concesionat terenul nu a mai avut bani. 

"În 2006, în urma unei licitații organizată conform legii, a fost desemnată câștigătoare S.C. Cuprom S.A. S-a încheiat contractul de concesiune nr.848/06.02.2007, a început construcția, dar a intrat în faliment în anul 2008. În 2010, Administrația Piețelor a organizat o nouă procedură de licitație pentru concesionarea terenului, dar niciun candidat nu a întrunit condițiile necesare calificării. Pentru a preîntâmpina degradarea lucrărilor realizate și pentru a nu transforma amplasamentul într-un focar de infecție și o zonă de risc pentru cetățenii Sectorului 1, Administrația Piețelor a luat
decizia de a realiza complexul acesta", a explicat Niţu.

Înainte de a aproba favorabil proiectul, consilierul local Dan Mircea Stăncescu (PDL) a cerut ca astfel de proiecte să nu mai fie introduse suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Sector 1 astfel încât documentaţia aferentă să poată fi studiată în timp util de aleşii locali. 

Etichete: Chiliman, promo, Sectorul 1

0/2 COMENTARII
ioana
03 Oct 01:20
+0
VOTURI
-0
Gabriel, ai o problema...Primaria S1 si Chiliman au dat o multime de declaratii in ceea ce priveste Piata Amzei. Sigur ai auzit si tu, dar nu vrei sa recunosti (probabil asa vor sefii tai) ca problemele sunt la ENEL (aceeasi companie care a intarziat racordarea la retea a strazii Slatineanu din centrul Capitalei timp de 2 ani).
Gabriel
02 Oct 20:42
+0
VOTURI
-0
Daca si aceasta piata va vinde tot atata marfa cat vinde piata Amzei,terminata de 3 ani si nici azi data in functiune e minunat.Interesant e de ce pta Amzei ramane inchisa.Primaria nu vrea sa-mi spuna.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE