O nouă regulă la asigurările RCA: Constatarea daunei, în maxim 5 zile de la notificareAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a introdus un articol nou care obligă firmele să facă constatarea daunei în maximum cinci zile din momentul în care au fost notificate. Consiliul ASF a aprobat, de asemenea, modificarea normelor RCA astfel încât asigurătorii din domeniu să nu mai fie obligați să aibă unități în toate județele, ci doar reprezentanți pentru constatarea și lichidarea daunelor.

O noua regula la asigurile RCA: Constatarea daunei, in maxim 5 zile de la notificare (Foto rca-ieftin.ro)
O nouă regulă la asigurile RCA: Constatarea daunei, în maxim 5 zile de la notificare (Foto rca-ieftin.ro)

Decizia de a elimina obligativitatea impusă asigurătorilor RCA în privința acoperirii naționale face parte dintr-o serie de măsuri, anunțate deja de ASF, în sensul deschiderii pieței locale către asigurători străini care doresc să intre în România în baza pașaportului european.

"A fost aprobat proiectul de modificare a Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii prin accidente de vehicule, ca urmare a integrării propunerilor rezultate din procesul de consultare publică. Au fost abrogate art.3, pct. c) și art.4, pct. c) care stipulau obligația asigurătorului de a fi reprezentat în fiecare județ, prin unități teritoriale, fiind instituită însă prevederea de a avea un reprezentant (personal specializat propriu sau mandatat) care efectuează activitate de constatare și lichidare a daunelor pe întreg teritoriul României. ", arată un comunicat de presă al Autorității.

Astfel, firmele de asigurare vor fi obligate să constate daunele produse din accidente rutiere în termen de maximum cinci zile de la primirea notificării de la clienții păgubiți, scrie profit.ro. 

Etichete: accident auto, ASF, dauna in 5 zile, notificare, RCA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE