Marian Munteanu S-A RETRAS din cursa pentru Primăria Capitalei. Predoiu, noul candidat al PNLPNL a decis să-l retragă pe Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, acesta fiind cel de-al treilea candidat la care renunţă formaţiunea liberală, la doar o săptămână de la desemnarea lui. Cătălin Predoiu urmează să fie noul candidat al PNL pentru Primăria Bucureşti. Alina Gorghiu a afirmat că nu este relevant numărul candidaţilor pe care partidul i-a susţinut până în prezent.

O noua sedinta la PNL, pe tema candidaturii lui Munteanu la Primaria Capitalei
O nouă şedinţă la PNL, pe tema candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei
Foto: politicscan.ro

UPDATE 19.40 Copreşedintele liberalilor, Vasile Blaga, a declarat că Predoiu nu numai că va fi ultimul candidat al PNL la PMB, dar va fi şi viitorul primar general al Capitalei.

"Nu suntem în cea mai fericită situaţie, dar vă garantăm nu numai că va fi ultimul candidat al PNL (Cătălin Predoiu — n.r.), dar va fi viitorul primar general al Capitalei'', a spus Blaga, după anunţarea intrării în cursa electorală a preşedintelui interimar al PNL, Cătălin Predoiu, în locul lui Marian Munteanu.

UPDATE 19.26 Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a anunțat, miercuri, că îl va invita pe Ciprian Ciucu, fostul candidat al formațiunii politice M10 la PMB, la o discuție despre "un tandem" pentru funcțiile de primar și viceprimar al Capitalei.

"Rămân atașat viziunii mele de a deschide partidul spre societatea civilă, de a ne uni forțele cu oameni tineri din societatea civilă, gata să-și asume misiunea grea și nobilă a politicii. În acest sens îi adresez lui Ciprian Ciucu invitația de a veni alături de mine și alături de noi. Mâine, după votul de încredere pe care sunt convins că liberalii mi-l vor acorda, îi voi face o invitație să discutăm împreună cum putem forma o echipă, un tandem pentru funcțiile de primar și viceprimar al Capitalei", a declarat Predoiu.

El a precizat că în zilele următoare va pune la punct detaliile unui program care să reflecte viziunea sa despre București, "o viziune modernă, de dreapta, europeană".

UPDATE 19.06 Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a criticat, miercuri,"atacurile virulente" care i-au fost aduse lui Marian Munteanu, afirmând că au fost făcute din dorinţa ca PNL să rămână fără candidat propriu,lucru care nu se va întâmpla "în grădina PNL" şi că nu este relevant câte candidaturi au avut liberalii.

"Am sesizat de o săptămână atacuri care au avut virulenţa atacurilor din 1990, aceeaşi virulenţă, acelaşi interese în spate. O dorinţă de a face ca PNL să rămână fără candidat propriu. Îi asigur pe cei care au avut această dorinţă ca acest lucru nu se va întâmpla în grădina PNL", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

PNL va colabora cu Marian Munteanu în continuare, „proiectul rămâne comun", a afirmat Alina Gorghiu, mulţumindu-i lui Marian Munteanu că "nu a lăsat să fie prejudiciată unitatea PNL". Alina Gorghiu a afirmat că nu este relevnat numărul candidaţilor pe care PNL i-a susţinut la Primăria Capitalei.

"Pentru mine nu este relevant câte candidaturi a avut PNL, putea să aibă şi 20. Dacă la sfârşit când tragem linie avem un vot peste PSD obiectivul a fost atins", a afirmat Gorghiu, potrivit Mediafax.

De asemenea, Mircea Ionescu Quintus a declarat că Partidul Național Liberal a pierdut un primar și a câștigat un membru de valoare. Quintus a vorbit despre campania dusă împotriva lui Marian Munteanu după anunțul privind intrarea acestuia în cursa electorală, precizând că liberalii nu au avut un motiv pentru a-l retrage din competiție.

"I-am spus că noi, conducerea, nu avem niciun temei să retragem candidatura: 'Numai un gest de înaltă ținută omenească și boierească este să faceți dumneavoastră acest gest'", a completat președintele de onoare al PNL.

Quintus a mai spus că gestul lui Munteanu îl onorează și pe el ca membru și președinte de onoare al PNL, adăugând că vor veni împrejurări prielnice unei colaborări.

UPDATE 18.15 Cătălin Predoiu, preşedinte PNL Bucureşti, este noul candidat al Partidului Naţional Liberal la Primăria Bucureşti, după retragerea lui Marian Munteanu.

Liderul PNL Bucureşti Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că a decis să îşi asume candidatura pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Marian Munteanu.

"Nu vă ascund că am emoţii. (...) Voi cere partidului votul de încredere pentru această candidatură, le cer liberalilor să îşi aducă aminte de 2014, de greutăţile pe care le-am întâmpinat. Le cer să învingem din nou aşa cum am făcut-o în 2014", a spus Cătălin Predoiu.

El a mai spus că decizia de a-şi asuma candidatura la Primăria Capitalei a fost luată după ce s-a consultat cu liderii PNL, "beneficiind de înţelepciunea şi tactul preşedintelui de onoare". Predoiu este al patrulea candidat lansat de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Decizia ar urma să fie validată într-o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL care va avea loc joi, la ora 16.00.

M10 Bucureşti a decis să retragă susţinerea pentru candidatura lui Ciprian Ciucu pentru funcţia de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în partid.

UPDATE 18.00 Marian Munteanu a renunţat la candidatura pentru Primăria Capitalei din partea PNL

""A fost o săptămâna deosebită. Mi-aş fi dorit ca în aceste zile să pot să vă prezint ideile care stau la baza programului meu pentru Bucureşti. Mi-aş fi dorit să vorbim despre multele probleme din Bucureşti. Împrejurările au făcut să trebuiască să răspund la o mulţime de lucruri, multe dintre ele fiind lipsite de substanţă. Vreau să vă spun din capul locului că nimic din ceea ce s-a spus nu e de natură a mă incrimina în mod real. Am puterea să lupt împotriva acestor atacuri. Am suficiente argumente şi voi acţiona ca toate acele acuzaţii să-şi dovedească netemeinicia. Singurul meu obiectiv în această intervenţie a fost binele bucureştenilor", a declarat Marian Munteanu.

"În momentul în care echipa e pusă în primejdie datoria mea e să acţionez şi să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Din acest punct de vedere am avut discuţii în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanţii de sectoare în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate a fost dificil să găsim o formulă de unitate. În consecinţă am consimţit să-mi retrag candidatura. Am acceptat această chestiune şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea la Bucureşti şi pentru a oferi bucureştenilor un proiect bun, util şi câştigător", a declarat Marian Munteanu la sfârşitul şedinţei PNL, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marian Munteanu a declarat că, în urma discuţiilor cu liderii PNL şi ca urmare a tensiunilor interne, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu afecta "unitatea echipei" PNL pe Bucureşti. Marian Munteanu este al treilea candidat lansat de PNL în competiţia pentru Primăria Capitalei, după Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. El a fost desemnat candidat al PNL la PMB marţi, 12 aprilie, la doar o zi distanţă după ce Ludovic Orban a anunţat că se retrage din cursa electorală şi din funcţiile deţinute în partid din cauza anchetei DNA.

Decizia PNL a fost luată cu majoritate largă de voturi, singurul care s-a abţinut fiind preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus. Seniorul liberal a criticat conducerea partidului pentru că nu a avut un plan de rezervă în cazul retragerii lui Orban şi nu a nominalizat pe cineva din interiorul partidului, cu atât mai mult cu cât prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu şi-a arătat disponibilitatea de a-şi asuma candidatura.

Candidatura lui Marian Munteanu a stârnit un val de critici din partea societăţii civile, mai multe ONG-uri solicitând retragerea acestuia, pe motiv că este incompatibil cu valorile europene şi democratice şi a dat dovadă de simpatii faţă de mişcarea legionară, de care nu s-a dezis niciodată. Contestaţiile s-au intensificat ulterior, chiar candidaţi ai PNL la sectoarele din Capitală delimitându-se de Marian Munteanu.

UPDATE 17.00 Potrivit unor surse liberale citate de România TV, Marian Munteanu ar fi anunţat că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Marian Munteanu a ajuns, miercuri, la sediul central al partidului, pentru o discuţie cu liderii partidului pe tema candidaturii sale. Munteanu a spus, înainte de a intra în şedinţă, că nu ii este frica de nimic si le-a cerut ziaristilor, inainte de a comenta despre candidatura sa la Primarie, sa il lase sa mearga "sus sa vad ce se intampla", scrie hotnews.ro.

El sustine ca nu are nicio problema cu trecutul sau si ca, desi timp de "12 - 14 ani s-a tot scris" despre presupusele sale afaceri cu armament, dezminitirile sale "nu au aparut nicaieri".

"Toate lucrurile de care am fost acuzat s-au dovedit false", a continuat Munteanu. "Lasati-ma sa ma duc sus sa vad ce se intampla. Mie nu imi e frica, nu imi e teama, nu am lucruri care sa imi fie imputate", a continuat acesta.

CITEŞTE ŞI  Ciprian Ciucu a rămas fără susţinerea M10 în cursa pentru Primăria Capitalei. Care este MOTIVUL

Intrebat daca a discutat recent cu presedintele Klaus Iohannis, Marian Munteanu a raspuns ca nu a "avut placerea", dar este convins "ca dl presedinte are lucruri mult mai importante de facut acum", in conditiile in care "nu e o situatie de interes pentru institutia prezidentiala, care nu se implica, nu s-a implicat si sunt convins nu se va implica" in activitatea partidelor politice.

"Am fost rugat sa vin sa ajut. Era o situatie dificila si am venit sa ajut. Ma duc sa am discutie, sa vedem care e situatia. Nu am venit sa candidez pentru mine, am venit in primul rand sa-i ajut pe bucuresteni. (...) Va promit ca dupa ce discut cu conducerea partidului o sa dam o declaratie categorica, cum o fi", a incheiat Munteanu.

La sediul PNL se află Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu, dar şi Cristian Buşoi.

Liderii liberali i-au cerut lui Marian Munteanu clarificări privind participarea în unele firme şi fundaţii, dar şi informaţii privind posibile vulnerabilităţi legate de legături cu Securitatea.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Marian Munteanu, PNL

0/1 COMENTARII
Cris
20 Apr 19:24
+0
VOTURI
-0
Un penibil la fel cum sunt si cei doi lideri ai partidului care l-au propus - Alina Gorghiu si Blaga. Mai bine ca l-au retras ca, altfel, castiga bucatareasa de Gaby Firea cu 80% din voturile valabil exprimate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE