O nouă stațiune turistică în România, la peste 1600 metri altitudineUrsu Ursuleţu este noua stațiune care va apărea, cât de curând, în Vâlcea.  Stațiunea se va întinde pe o sută de hectare, pe Vârful Romani din Munţii Căpăţânii, la peste 1600 de metri altitudine. Primăria a pus la bătaie pentru viitorii proprietari de pensiuni 500 de loturi de teren, 50 dintre acestea fiind deja concesionate. 

O noua statiune turistica in Romania, la peste 1600 metri altitudine
O nouă stațiune turistică în România, la peste 1600 metri altitudine

Autorităţile locale din Vaideeni şi-au propus să aibă o staţiune mai frumoasă decît Rânca. Au scos la sfarşitul lunii trecute pentru conscesionare 500 de loturi de teren, a câte 1000 de metri pătrați fiecare, la preţul de 100 de euro anual. Dar au pus şi condiţii pentru construirea pensiunilor.

„Partea exterioară nu o acceptăm decât alb, lemn, piatră, să respectăm totuşi tradiţia şi arhitectura”, a spus Achim Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni, potrivit Digi24.ro.

Primele 50 de loturi şi-au găsit deja proprietarii pentru următorii 99 de ani. Investitorii îşi pun mari speranţe în viitoarea afacere pentru că zona are potenţial.

„Faţă de Rânca este mai multă verdeaţă, la Rânca sunt mai multe stânci, aici e mai multă verdeaţă şi datorită distanţei care nu e foarte mare din Vaideeni până sus la vârf”, a spus Constantin Bădulescu, proprietar de pensiune.

Edilii vor să construiască două pârtii de schi, dar întâmpină o problemă: în zonă nu există curent electric.

„Încercăm un parteneriat, partea cea mai dificilă este electricitatea. Un milion de euro pentru un kilometru de reţea”, a mai spus primarul din Vaideeni.

Lipsa reţelei de electricitate este o problemă cu care s-ar putea confrunta viitorii investitori. Şi chiar şi drumul de acces. Cei opt kilometri dintre Vaideeni şi Ursu Ursuleţu sunt neasfaltaţi. Dar primăria speră că îi va asfalta anul viitor.

 

 

Etichete: munte, pârtie, schi, stațiune, Vâlcea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE