O nouă zonă verde de 6 hectare, lângă Grădina Botanică din BucureştiProducatorul de energie ELCEN Bucureşti intenţionează să pună la dispoziţia bucureştenilor o suprafaţă de aproape şase hectare de spaţiu verde, în urma transformării CET-ului Grozăveşti într-o nouă unitate de producere a energiei electrice şi termice. 

O noua zona verde de 6 hectare, langa Gradina Botanica din Bucuresti (Foto saludpasion.com)
O nouă zonă verde de 6 hectare, lângă Grădina Botanică din Bucureşti (Foto saludpasion.com)

"Noua centrala de la Grozavesti va inlocui CET Grozavesti, astfel ca se vor disponibiliza 6 hectare de teren. Noi nu vrem sa vindem acest teren, ci vrem sa il transformam intr-un spatiu verde cu terenuri de sport. Il vom face o zona verde", a declarat pentru wall-street.ro Marcel Nicolaescu, directorul general al ELCEN. 

CET Grozavesti este amplasata langa Gradina Botanica din Bucuresti si este una dintre cele patru centrale de generare a energiei electrice si termice administrate de ELCEN.

ELCEN, controlat de stat, intentioneaza ca in acest an sa inceapa constructia noii centrale, evaluata la 50-60 milioane de euro, bani pe care spera sa ii imprumute de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Mondiala. Producatorul de energie a angajat firma Deloitte sa ii acorde consultanta in acest proiect.

In cazul in care s-ar realiza, aceasta ar fi prima investitie in productie derulata de ELCEN in ultimii sapte ani.
Constructia unitatii in cogenerare (va aproduce energie termica si electrica din aceeasi cantitate de gaz) ar dura doi ani, iar ELCEN vrea sa faca proiecte similare in jurul fiecarei dintre cele patru CET-uri pe care le are in Bucuresti.

Toate planurile de investitii ale ELCEN depind insa de recuperarea datoriei de 3,6 miliarde de lei de la RADET, careia ii vinde energia termica. Un prim pas a fost facut, in sensul ca ELCEN a obtinut, saptamana trecuta, o sentinta definitiva pentru recuperarea unei datorii de 259 milioane de lei din 2008 (recunoscuta printr-un protocol semnat intre ELCEN, RADET si Primaria Capitalei).

Etichete: CET Grozavesti, ELCEN, Sectorul 6, zona verde

0/1 COMENTARII
vlad
05 Apr 10:25
+0
VOTURI
-0
Ok, foarte frumos, dar normal ar fi nu ca ELCEN-ul sa puna spatii verzi la dispozitia cetatenilor, ci ca aceste spatii sa fie cumparate de primarie si facute parcuri definitiv.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE