O parte dintre părinții bebelușilor bolnavi vor să dea statul în judecatăTrei copii internaţi la Spitalul Marie Curie din Capitală cu sindrom hemolitic uremic sunt în stare gravă, fiind internaţi pe secţia de terapie intensivă. Alţi doi bebeluşi sunt mai bine şi ar putea fi externaţi. Ministrul Sănătății a anunțat că joi vor ajunge în București doi experți de la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor.

ANCHETA in cazul bebelusilor cu SHU
ANCHETĂ în cazul bebeluşilor cu SHU

UPDATE: Cei doi experti internationali de la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, care vor ajuta la investigarea situatiei copiilor imbolnaviti in Arges, ajung joi in Bucuresti, a anuntat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, potrivit Mediafax.

Furioşi pe faptul că statul a fost incapabil să depisteze bacteria care stă la baza îmbolnăvirii copiilor lor, mai mulţi părinţi intenţionează să dea în judecată statul. Anunţul a fost făcut de bunicul celui de-al treilea copil care a murit, Alexandru Anghel, care a precizat că părinţii se vor constitui într-o asociaţie.

„Vreau să îmi spună cineva ce s-a întâmplat cu nepoţica mea. Asta e singura dorinţă pe care o am momentan. Dar, cineva trebuie să şi răspundă pentru ce ni s-a întâmplat. O să ne constituim şi cu celelalte familii într-o asociaţie şi o să dăm în judecată instituţiile care nu şi-au făcut treaba", a declarat Alexandru Anghel. Ministrul Sănătăţii: „Tratăm complicaţii ale unei boli ale cărei cauze le bănuim" Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat miercuri seară, la TVR, că au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit „agentul etiologic", ci acesta este doar "„bănuit". „În acest moment tratăm consecinţe, tratăm complicaţii ale unei boli ale cărei cauze le bănuim, dar nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice, prin investigaţii în tentativa de stabili un diagnostic etiologic, deci a cauzei care a produs îmbolnăvirea. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar iată nu avem agentul etiologic, îl bănuim deoarece ştim că această boală este consecinţa agentului care a fost prezentat", a afirmat ministrul, conform adevarul.ro.

Etichete: bebeluşi, Marie Curie, părinţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE