O parte dintr-un mare bulevard din Capitală ar putea primi numele Regelui Mihai IGrupul consilierilor generali PNL, din cadrul Primăriei Capitalei, propune atribuirea denumirii de „Bulevardul Regele Mihai I al României" segmentului din şoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

Regele Mihai
Regele Mihai

 

Grupul consilierilor PNL din cadrul CGMB a depus un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut la şedinţa din ianuarie, privind atribuirea denumirii de Bulevardul Regele Mihai I al României segmentului din Şoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

„Regele Mihai a fost, este şi va rămâne unul dintre reperele noastre, o personalitate politică în dreptul căreia istoria se înclină. Se înclină în aceste zile cu ocazia pierderii şi se îndatorează să-şi aducă omagiul, alături de adevărul nedistorsionat, al unui Rege care şi-a iubit ţara dincolo de frontierele exilului şi dincolo de moarte.

"Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu "altfel" într-o lume decimată de război şi ulterior într-o lume cenuşie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acţiunile sale, a contribuit la sfârşitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru vieţile salvate", se mai arată în propunerea consilierilor PNL.

Etichete: CGMB, pmb, regele Mihai, regele mihai bulevard

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE