O petiţie pentru instalarea unor "scuturi anti-suicid" la metrou, iniţiată online. Reacţia PMBO petiţie pentru instalarea de "scuturi anti-suicid" pe marginea peroanelor de metrou a fost iniţiată online, după incidentul de marţi seară, în care o tânără a fost împinsă în faţa garniturii de metrou în staţia Dristor 1 şi a murit. Petiţia a fost semnată deja de aproape 10.700 de persoane.

Harta metrou
Harta metrou

UPDATE:

Referitor la petitia online aparuta in spatiul public prin care se solicita montarea de scuturi anti-suicid/accidente la metrou si camere de supraveghere, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Una dintre prioritatile Municipalitatii o reprezinta siguranta cetatenilor, insa, in acest caz, PMB nu are parghiile legale pentru a se implica in montarea scurturilor de siguranta in statiile Metrorex, intrucat aceasta institutie se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, si nu a Municipalitatii.

Toate solicitarile in aceste sens primite de catre PMB vor fi directionate catre Ministerul Transporturilor, singura entitate care poate lua masuri pentru a spori siguranta calatorilor in statiile de metrou din Capitala.

Cu toate acestea, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat ca sustine personal aceasta masura si ca va discuta cu Ministrul Transporturilor astfel incat cetatenii Bucurestiului si nu numai, sa beneficieze de un transport public sigur si modern.

Femeia care a ucis o tânără la metrou posta pe Facebook mesaje incoerente şi îl acuza pe fratele ei de abuz sexualCITEȘTE ȘI Femeia care a ucis o tânără la metrou posta pe Facebook mesaje incoerente şi îl acuza pe fratele ei de abuz sexual.

Semnatarii solicită Primăriei Capitalei şi Metrorex instalarea unor „scuturi anti-suicid", transparente, pe toată lungimea peronului, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie, blocând, astfel, persoanele să ajungă în zona de rulare a metroului şi, deci, tentativele de omor, suicid sau accidentele.

Oamenii propun ca, în cazul în care nu există suficiente fonduri pentru scuturi, să fie montaţi senzori în dreptul staţiilor, care să ducă la oprirea curentului când detectează mişcare.

„Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul staţiilor pentru a opri curentul şi metroul în tunel când detectează mişcare de pe peron în direcţia zonei de rulare a trenului", se arată în motivarea petiţiei.

De asemenea, semnatarii solicită montarea unor camere de supraveghere performante, cu rezoluţie mare, pentru „identificarea mai uşoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viaţa călătorilor".

Petiţia a fost iniţiată după ce o tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, iniţial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic. Conform Poliţiei, cea care a fost prima ţinta agresiunii a făcut reclamaţie în jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Etichete: metrou bucuresti, petiţie, petitie metrou, petitie online

0/2 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU
14 dec 19:08
+0
VOTURI
-0
Oferta originala lucru part-time exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Marian
14 dec 17:19
+0
VOTURI
-0
Si de ce nu specificati link-ul catre petitia on-line?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h