O porţiune din Centura de sud a Capitalei va fi MODERNIZATĂ până în 2018Circa 33 de kilometri, între A1 şi DN5, din centura de sud a Bucureştiului ar trebui modernizaţi până în 2018, dar restul porţiunii, dintre Drumul Naţional 5 (Jilava) şi ieşirea pe Autostrada Soarelui (Căţelu), nu are încă un termen clar de finalizare, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

O portiune din Centura de sud a Capitalei va fi MODERNIZATA pana in 2018
O porţiune din Centura de sud a Capitalei va fi MODERNIZATĂ până în 2018

Potrivit Master Planului General de Transport, statul urmează să modernizeze până în 2018 centura de sud a Capitalei, la nivel de drum expres.

Centura Capitalei, una dintre şoselele cu cel mai mare trafic din România, este un inel rutier în jurul Bucureştiului cu câte o bandă pe sens şi treceri la acelaşi nivel, ceea ce creează mari blocaje ale traficului.

Până acum, doar o porţiune de circa 20 de kilometri din partea de nord a centurii, între Chitila şi Voluntari, a fost lărgită la două benzi pe sens, iar pe alte câteva porţiuni, lucrările au fost demarate, dar au întârzieri mari.

Cele mai mari probleme sunt la centura de sud, unde lucrările trenează de mulţi ani.

Conform Master Planul General de Transport aprobat de Guvern în luna septembrie, centura de sud a Capitalei va fi modernizată la regim de drum expres, pe o lungime de aproape 35 de kilometri, până în 2018, valoarea proiectului fiind estimată la 176 milioane euro.

Pentru a doua porţiune din centura de sud, dintre ieşirea pe Autostrada Bucureşti-Nădlac (A1) şi Drumul Naţional 5 (DN5), Bucureşti-Giurgiu, lungă de 22 de kilometri, lucrările sunt estimate să înceapă în aprilie 2017.

"Între A1 şi DN5, pe 22 kilometri, licitaţia va fi lansată până la finalul lunii noiembrie. Estimăm că lucrările vor începe în aprilie, iar acestea vor dura aproximativ 18 luni", a afirmat Buşe, potrivit News.ro.

Rămâne însă neclar când va fi terminată porţiunea cuprinsă între DN5, în zona localităţii Jilava, şi A2, în zona localităţii Căţelu, lungă de 16,4 kilometri. Pentru această zonă, ministerul are o colaborare cu BEI, în legătură cu realizarea unei analize multicriteriale pentru alegerea unui traseu optim din punct de vedere tehnico-economic.

În prezent are loc un proces de contractare a unei firme care să realizeze această analiză până la finalul acestui an, potrivit ministrului.

Etichete: centura Bucureşti, centura sud bucureşti, modernizare centura bucuresti, Sorin Buşe

0/6 COMENTARII
Stick
04 nov 11:53
+0
VOTURI
-0
Pai, cand tai (aproape) TOATE investitiile, te lauzi ca ai deficit mic de tot ... Si la ce i-a folosit Romaniei ?
Vlad
03 nov 12:57
+0
VOTURI
-0
Sa multumim lui Ponta ca a taiat orice sursa de finantare pentru Centura de Sud a Bucurestiului cand a ajuns la guvernare. Ca de, trebuia sa refaca pensiile... bani nu erau, simplu, tai de la investitii
gogu
03 nov 12:28
+0
VOTURI
-0
Inainte de alegeri numai stiri din-astea bagati...facem 500.000 km de sosele autostrazi ...nu in 5 ani...in 2 ani...intr-un an ...dupa aia...duceti-va draqului...pana la urmatoarele alegeri
altul
03 nov 10:08
+0
VOTURI
-0
Bla..bla..bla..centura Capitalei este o rusine..Termina astia un kkt pana in 2018..pana si Sofia are o centura la nivle european.
MihaiT
02 nov 22:52
+0
VOTURI
-0
Mie imi plac proiectele astea de apar fix inainte de alegeri si au termene dinastea, aproape aproape si din 2 in 2 ani se tot decaleaza si ne tot chinuim...
Cris
02 nov 20:32
+0
VOTURI
-0
"Firme care sa realizeze aceasta analiza...." Iar niste escroci care sa toace bani pe studii de fezabilitate. Ne-am saturat. Ocuparea imediat a sectiilor de votare !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE