O provincie din China deschide un Birou de reprezentare turistică în BucureştiTurismul românesc, ca şi alte sectoare economice, are nevoie de investiţiile chinezeşti, iar realizarea de parteneriate şi înfrăţiri între localităţile din cele două ţări ar putea fi un fundament solid pentru dezvoltarea economică, a declarat, luni, Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), la Forumul de Afaceri România - China.

O provincie din China deschide un Birou de reprezentare turistica in Bucuresti
O provincie din China deschide un Birou de reprezentare turistică în Bucureşti

"Aceasta este cea mai puternică şi reprezentativă delegaţie din domeniul turismului. Cred că este un semnal extrem de convingător din partea partenerilor chinezi pe domeniul turismului, dar şi pentru interesul pe care îl acordă României în general. Guangdong este extrem de bogată fiind provincia cu cel mai mare număr de miliardari din China. CCIR a avut, de altfel, o colaborare cu reprezentanţii provinciei Guangdong încă din anul 2007. Tema principală a conferinţei este turismul, o componentă importantă a economiei, pe care noi trebuie să o luăm serios în calcul atunci când vorbim de balanţa schimburilor economice dintre România şi China, dar mai ales în speranţa micşorării deficitului comercial", a spus Aurelian Gogulescu.

Demnitari şi oameni de afaceri din provincia Guangdong, prezenţi la Forumul economic, de comerţ şi turism, au anunţat, cu acest prilej, deschiderea oficială a unui Birou de reprezentare turistică în Bucureşti, începând cu data de 17 octombrie 2016.

'Înfiinţăm astăzi un birou de reprezentare turistică în Bucureşti, ca parte a unui program de dezvolare activă a turismului reciproc. România este o destinaţie dorită de oamenii din Guangdong. Anul trecut, 6.100 de români au vizitat provincia Guangdong, iar 1.500 de locuitori ai provinciei au plecat spre România. Investitorii chinezi din Guangdong au nevoie de o îmbunătăţire continuă a mecanismului de colaborare pentru consolidarea fundamentului de colaborare, precum protecţia investiţiilor', a spus Zhao Yufang, senior consilier al Guvernului Provinciei Guangdong.

Provincia Guangdong oferă accesul la o piaţă de peste 100 de milioane de locuitori şi se află pe locul I în China în ceea ce priveşte PIB-ul regiunii, acesta reprezentând 11% din PIB-ul ţării.

'Piaţa chineză este o piaţă prioritar terghetată de autoritatea română de turism. Călătorii chinezi care au petrecut vacanţe în afara ţării au cheltuit în străinătate, în 2014, 165 de miliarde de dolari. Am programat să organizăm info-tripuri cu turoperatori importanţi din China şi desigur din provincia Guangdong', a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism (ANT), Anca Pavel Nedea.

CCIR a organizat luni Forumul de Afaceri România-China în parteneriat cu Departamentul de Comerţ al Provinciei Guangdong din Republica Populară Chineză, eveniment la care au participat circa 100 de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor din provincia Guangdong.

Etichete: birou turistic bucureşti, Guangdong, turişti Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE