O româncă a devenit prima doamnă a CatalonieiMarcela Topor este prima doamnă a Cataloniei, după ce duminică 10 ianuarie 2015, soţul acesteia, Carles Puigdemont, a fost investit în funcţia de preşedinte al guvernului catalán (Generalitat).

Romanca Marcela Topor a devenit prima doamna a Cataloniei
Românca Marcela Topor a devenit prima doamnă a Cataloniei

Românca Marcela Topor a devenit prima doamnă a Cataloniei. Soțul ei,  Carles Puigdemont, a fost investit duminică în funcţia de preşedinte al guvernului catalán (Generalitat).

Soţul româncei a fost propus în această funcţie de fostul preşedinte de guvern, Artur Mas, după ce partidul acestuia, Convergéncia Democrática de Cataluña a ajuns la un acord cu formaţiunile Junt pel Sí (Împreună pentru Da) şi Candidaturii Unității Populare (CUP) în vederea formării unui guvern regional şi evitarea altor alegeri care le-ar fi putut aduce separatiştilor pierderea majorităţii, scrie romaniaexpres.com.

Marcela Topor, care a putut fi zărită la tribuna Parlamentului cu prilejul discursului de investitură a soţului său, este gazda programului “Catalan Conections”, difuzat de Catalonia Today, un ziar de limbă engleză înfiinţat de însuşi soţul acesteia. În cadrul acestui program, în fiecare miercuri, românca intervievează într-o engleză perfectă diferiţi străini care trăiesc în Catalonia.

Cei doi s-au căsătorit după ritul ortodox la Iaşi şi au împreună două fetiţe, una de 7 ani şi alta de 9 ani, botezate ortodox în Parohia Ortodoxă Română Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul şi Sf. Ierarh Grigore Palama din Girona.

Etichete: Catalonia, Marcela Topor, Prima Doamnă, româncă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE