O româncă, „regina hoaţelor“ din Paris. Şi-a pus silicoane cu banii furaţi de la turiştiDoi lideri de bandă infracţională, care operau în cele mai frecventate locuri turistice din Paris, sunt judecaţi în capitala Franţei, pentru infracţiunile comise. Cu banii furaţi de la turişti, una dintre hoaţe, supranumită "regina hoaţelor" din Paris şi-a pus silicoane.

O romanca, „regina hoatelor“ din Paris. Si-a pus silicoane cu banii furati de la turisti
O româncă, „regina hoaţelor“ din Paris. Şi-a pus silicoane cu banii furaţi de la turişti
Foto: adevarul.ro

Vineri, la a 16-a Cameră Corecţională din Paris, au început audierile în procesul celor 17 inculpaţi români, organizaţi în două grupări, care furau metodic de la turişti, în principal asiatici, în locuri precum Palatul Versailles, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru ori Turnul Eiffel. Luni, procesul va fi reluat.

Până când au fost arestaţi, la sfârşitul lui 2013, aceste locuri de cultură erau vizate zilnic de către aceste grupări, ale căror şefe acţinau la ordinul soţilor rămaşi în ţară. „Eraţi atât de fascinată de Gioconda, încât veneaţi din trei în trei zile să o admiraţi", i-a spus ironic preşedintele de şedinţă Marianei Gândac, alias Cinca, în vârstă de 26 de ani, şefa primului grup.

Interceptările telefonice arată o ierarhizare şi o organizare „implacabilă", scrie „Le Parisien", precizând că, îmbrăcaţi bine, pentru a nu ieşi în evidenţă, infractorii acţinau câte trei. În timp ce unul se ocupa de genţi, altul le atrăgra atenţia turiştilor, iar al treilea îi alerta în cazul în care erau reperaţi.

Din 2005 şi până în 2013, una dintre grupări a efectuat 414 transferuri de bani către România, în valoare totală de 700.000 de euro. Cu aceşti bani au fost cumpărate case, terenuri, maşini de lux, iar beneficiarii au trăit pe picior mare, aşa cum atestă numeroase imagini pe Facebook, potrivit adevarul.ro.

Filând gruparea lui Cinca, anchetatorii au ajuns la Sandra Baciu, şefa celei de a doua grupări. Născută Hamidovic - numele unei reţele care a format generaţii de hoţi de buzunare în metrou scrie ziarul – tânăra în vârstă de 36 de ani şi-a cumpărat o cabană, un scuter acvatic şi şi-a pus silicoane, scrie Le Parisien.

Cunoscută şi ca "regina hoaţelor", ea îi oferea sfaturi lui Cinca, iar într-o conversaţie telefonică s-a lăudat că poate aduna până la 100.000 de euro în două săptămâni.

Ea l-a mituit pe un paznic de la Luvru, cu suma de 10.000 de euro, cu care se pare că avea şi o relaţie amoroasă, să treacă cu vederea activitatea grupului, scrie "Le Parisien", care adaugă că tânărul s-a apărat invocând ameninţări.

Paznicul riscă până la şapte ani de închisoare, iar ceilalţi inculpaţi până la zece ani de închisoare.

Etichete: hoţi, muzeu, proces, silicoane

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE