O româncă şi fetița ei, singurii supravieţuitori din vagonul de metrou explodat la BruxellesO româncă şi fetița ei de doi ani sunt singurele supravieţuitoare din vagonul de metrou în care a explodat una din înărcăturile explozive în staţia Maelbeek, din Bruxelles.

O romanca si fetita ei, singurii supravietuitori din vagonul de metrou explodat la Bruxelles
O româncă şi fetița ei, singurii supravieţuitori din vagonul de metrou explodat la Bruxelles

Roxana Ştefănucă, de 23 de ani, este stabilită de mai bine de 5 ani în Bruxelles, unde soţul şi tatăl ei au o afacere în domeniul în construcţiilor. În ziua neagră pentru capitala Europei, tânăra originară din comuna Mileanca, judeţul Botoşani îşi ducea fata mai mare, în vârstă de 5 ani, la şcoală. Era un drum pe care îl parcurge zi de zi cu metroul. Pentru că fetiţa lor cea mică, de doar doi ani nu avea cu cine rămâne acasă, tânăra a luat-o cu ea pentru a-şi conduce surioara la şcoală, potrivit libertatea.ro.

Pe drumul de întoarcere însă, iadul a coborât pe pământ, când o bombă a explodat într-unul din vagoanele metroului aflat în staţia Maelbeek: chiar vagonul în care erau mama şi fiica. Anca Cucuruzac, sora tinerei rănite, a aflat ulterior cu groază că cele două au fost singurele supravieţuitoare, tânăra fiind scoasă de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei.

"Ea şi copilul au fost singurii supravieţuitori din acel vagon. Îşi aminteşte o bubuitură puternică şi o femeie plină de sânge aruncată peste ea de suflul exploziei. A mai apucat să se uite la fetiţă, a văzut-o că plânge şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa", a povestit sora tinerei rănite în Bruxelles.

Femeia rănită s-a trezit abia pe un pat de reanimare la Spitalul Militar din Bruxelles. Primul lucru pe care l-a rostit a fost numele fetiţei, Miruna, care era cu ea şi pe care o văzuse ultima oară în mijlocul infernului. Au fost ore care au părut ani pentru membrii familiei din Bruxelles, dar şi pentru prietenii şi familia de acasă.

"Părinţii au văzut la televizor şi au sunat-o pe sora mea. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută şi au fost sfătuiţi de poliţişti să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore au găsit-o la spital, abia la amiază. Atunci au realizat că fetiţa era dispărută. Au găsit-o spre seara", a spus profesoara Luminiţa Pascariu, o prietenă apropiată a familiei.

Deşi au scăpat cu viaţă din explozie, cele două, mamă şi fiică, sunt în stare gravă internate, iar familia de acasă aşteaptă în fiecare clipă veşti bune de la soţul tinerei şi părinţii acesteia, rudele fiind împărţite între spitalele unde sunt internate cele două.

"E arsă toată pe faţă, pe cap. I se mai văd doar ochii. E în stare de şoc, dar am putut să vorbesc cu ea două minute. Fetiţa este şi ea cu arsuri şi este intubată, pentru a fi ajutată la respiraţie", a spus sora tinerei rănite.

 

 

Etichete: Bruxelles, explozie, metrou, româncă, spital

0/1 COMENTARII
vlad
25 mar 09:37
+0
VOTURI
-0
Of doamne, inseamna ca fetita asta era copilul care plangea pe inregistrare. Cutremurator

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE