O staţie de metrou din ITALIA poartă numele unui tânăr ROMÂN ucis de mafie VIDEOO staţie de metrou din oraşul italian Napoli poartă numele românului Petru Bârlădeanu, ucis în 2009, de un glonţ rătăcit al mafiei. Autorităţile italiene spun că este vorba de o reparaţie morală. Petru a căzut răpus în staţia aceea de metrou şi a murit sub privirile trecătorilor care s-au grăbit să fugă de la faţa locului.

Staţia Montesanto din Napoli se numeşte acum Petru Bârlădeanu. Tânărul era era muzician. Cânta la metrou să câştige un ban. Acum, acordeonul lui a fost pus acolo, într-o vitrină, scrie tvr.ro.

La 26 mai 2009, o bătaie între clanuri mafiote s-a lăsat cu mai multe focuri de armă. Gloanţele trase la întâmplare l-au nimerit pe Petru, care se îndrepta spre staţia de metrou. Era împreună cu soţia lui, Mirela.

Toată presa italiană a difuzat imaginile indiferenţei faţă de durerea altuia. Bărbatul rănit la picior şi la piept s-a târât în staţie, la adăpost, cerând ajutorul oamenilor. După câteva minute de agonie, a murit în braţele soţiei. Nu i-a păsat nimănui. Corpul neînsufleţit a rămas pe jos, vegheat de femeie, timp de o jumătate de oră. Medicul ajuns acolo nu a putut decât să constate decesul.

Asasinii, trei bărbaţi, au fost condamnaţi la câte 30 de ani de închisoare, după un proces încheiat abia în ianuarie, anul trecut.

Etichete: mafie, Napoli, nume statie metrou, Petru Bârlădeanu, roman ucis de mafie, Staţia Montesanto, statie de metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE