O staţie în plus pe magistrala 5 de metrou, în Prelungirea GhenceaMagistrala 5 de metrou ar putea avea o statie in plus, in Prelungirea Ghencea
Magistrala 5 de metrou ar putea avea o staţie în plus, în Prelungirea Ghencea

"Cristian Constantin Poteraş a propus ca linia de metrou să se prelungească de la punctul terminus Valea Ialomiţei până la Prelungirea Ghencea, pentru ca şi locuitorii acestei zone să beneficieze de un mijloc rapid de transport. Astfel, împreună cu directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, vor fi demarate discuţii cu Ministerul Transporturilor pentru realizarea acestui nou proiect dedicat cetăţenilor Sectorului 6", informează Primăria Sectorului 6.

Conform sursei citate, vineri, primarul Poteraş s-a întâlnit cu directorul Metrorex SA, Gheorghe Udrişte, unde au fost ridicate mai multe probleme legate de lucrările la linia de metrou Eroilor - Drumul Taberei, una dintre acestea fiind legată de devierea traficului rutier din cauza lucrărilor demarate pe M5.

Primarul Sectorului 6 a propus demararea unei campanii de informare a situaţiei existente la această oră precum şi stadiul în care se vor desfăşura lucrările la linia de metrou pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni să fie încredinţaţi că strucura blocurilor nu va fi afectată de lucrările în subteran.

Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. Potrivit Metrorex, în 2015 va fi dat în folosinţă tronsonul Drumul Taberei-Eroilor care cuprinde un număr de 10 staţii (Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei - staţie depou, Brâncuşi, Râul Doamnei), la care se intenţionează adăugarea unei noi staţii Prelungirea Ghencea.

Vezi aici care este stadiul lucrărilor pe M5 şi cum vor arăta staţiile de metrou din Drumul Taberei.

Etichete: m5, magistrala 5, Poteraş, Prelungirea Ghencea, Sectorul 6, Udrişte

0/1 COMENTARII
catalin
18 iul 07:39
+0
VOTURI
-0
ar fi bine sa se aprobe si constructia statiei de metrou Prelungirea Ghencea pentru ca ar decongestiona traficul si in acea zona.
g
03 mar 06:47
+0
VOTURI
-0

si de la statia Preciziei ar trebui extins metroul pana in zona centrelor comerciale de dincolo de centura - metrorex ar avea un castig consistent ( eventual bucla pacii - praktikermetro - zona comerciala militari - carrefour/hornbach - preciziei - pacii)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE