O tânără studentă a creat paharul de vin pentru picnic. Invenția îi aduce 20.000 euroO tânără studentă la Arhitectură s-a gândit să rezolve problema paharelor de vin care se răsturnau atunci când le aşeza pe iarbă și a inventat paharul special pentru picnic. Anul trecut, tânăra, stu­dentă la Arhitectură în Olan­da, a câştigat din acest busi­ness 19.000 de euro, iar pentru 2016 se aşteaptă la o uşoară creştere, mai ales că paharele au început să se vândă în Canada, Statele Unite, Australia, Japonia, Chile, Namibia, Bahrain şi în mai multe ţări din Europa.

Ramona Enache (26 de ani) a creat paharele speciale pentru picnic în 2014, pe când era în Amsterdam. 
Primele pahare Pointer pentru utilizarea în aer liber, cu picior metalic care se înfige în sol, au fost prototipuri realizate manual şi a fost nevoie de aproximativ 15.000 de euro pentru a face trecerea de la producţia manuală la producţia în fabrică.

„Pointer s-a născut dintr-o nevoie personală, ace­ea de a bea vin în parc sau oriunde în mediul exte­rior, cu stil. Îmi luam mereu cu mine paharele de vin cu picior când ieşeam cu prietenii în parcurile din Amsterdam, după birou. Într-o seară, în 2014, paharul s-a vărsat de prea multe ori în iarbă şi, în vir­tutea momentului, mi-am imaginat un pahar care poate fi înfipt în pământ, pentru a putea preveni astfel de evenimente nefericite“, îşi aminteşte Ramona Enache, citată de ZF. 

În ziua următoare a verificat pe internet dacă există deja vreun produs de acest tip şi s-a bucurat să afle că nu. Pointer este acum înregistrat la Camera de Comerţ Olandeză şi este echivalentul unui PFA românesc, plătitor de TVA în Olanda.

Paharele Pointer sunt produse integral în Ro­mâ­nia, în fabrici din Oneşti, Târgu-Mureş, Vaslui, Buzău şi Bacău, fiecare ocupându-se de diversele etape ale realizării. Un set Pointer cu două pahare costă aproape 30 de euro (135 de lei), iar tânăra face şi pahare per­so­nalizate sau din cristal, pentru comenzi spe­cia­le. În prezent, produsele sunt disponibile doar online.

Invenţia tinerei antreprenoare a fost premiată anul trecut în Singapore, la o competiţie internaţională de design.

Etichete: afacere, pahare, picnic, Pointer, Ramona Enache

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h