Obama, primul preşedinte american ajuns în Cuba în ultimii 88 de ani FOTOPreşedinţii american Barack Obama şi cubanez Raul Castro şi-au strâns călduros mâinile şi au zâmbit în faţa camerelor de luat imagini, într-o întâlnire mult aşteptată, luni, la Palatul Revoluţiei din Havana, relatează AP online. Un set de fotografii realizate în timpul vizitei istorice a președintelui american Barack Obama în Cuba prezintă imagini inedite din întâlnirile scurte ale acestuia, însoțit de membrii familiei, inclusiv cu simpli cubanezi sau din plimbarea pe străzile Havanei.

Este prima întâlnire între cei doi şefi de stat în cadrul vizitei istorice pe care Obama a început-o duminică în Cuba şi care marchează un moment de cotitură către o apropiere a relaţiilor între cele două ţări. Obama şi Castro au schimbat câteva cuvinte, care au scăpat camerelor de televiziune. Cei doi şefi de stat au trecut apoi în revistă trupe cubaneze, în prezenţa secretarului de Stat american John Kerry, consilierului în domeniul Securităţii Naţionale Susan Rice şi altor oficiali americani. Aceasta nu este prima întâlnire între cei doi lideri. Ei şi-au dat mâna pentru prima oară în 2013, în Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela.

Liderul de la Casa Albă și-a început ziua în capitala cubaneză prin depunerea unei coroane de flori la monumentul eroului independenței Jose Marti. În cursul după-amiezii, el va participa la un eveniment concentrat pe oportunitățile de antreprenoriat și de afaceri din Cuba. El își va încheia ziua cu un dineu de stat la Palatul Prezidențial.

Președintele american vrea ca demersul său să fie ireversibil, dar există încă obstacole majore pentru deplina normalizare a relațiilor, iar criticii din țară ai președintelui SUA califică vizita acestuia la Havana ca fiind prematură. Ceremonia fastuoasă a contrastat cu sosirea discretă a liderului de la Casa Albă la Havana. El nu a fost primit de Castro pe aeroport și nu a fost așteptat cu onoruri militare.

"Unul dintre lucrurile pe care le vom anunța aici este că Google a obținut un acord pentru a începe să instaleze mai multe puncte de Wi-Fi și să ofere acces mai larg la internet de mare viteză pe insulă", a declarat Obama într-un interviu înainte de întâlnire.

 

 

Etichete: Barack Obama Raul Castro, cuba, presedinte american in cuba, vizită barack obama in cuba, vizita in cuba

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE