Obiecțiile ANAF la proiectul de buget pentru 2016. Povară suplimentară de 7 miliarde leiANAF are obiecții la proiectul de buget care i-a fost prezentat premierului Dacian Cioloș de fosta guvernare. Potrivit conducerii Fiscului, bugetul propus are veniturile supraestimate cu aproximativ 7 miliarde lei/ 

Obiectiile ANAF la proiectul de buget pentru 2016. Povara suplimentara de 7 miliarde lei
Obiecțiile ANAF la proiectul de buget pentru 2016. Povară suplimentară de 7 miliarde lei

Proiectul de buget pe 2016 a fost avizt de seful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, dar ci obiecții, pe motiv că estimarea de încasări nu ia în calcul impactul măsurilor de relaxare fiscală deja introduse și continuate anul viitor, și a atenționat că veniturile care i-au fost cerute sunt supraestimate cu 5-7 miliarde lei.

Pentru anul viitor, fosta guvernare a calculat venituri totale de 227,3 miliarde lei, cu 9 miliarde lei mai puțin decât în acest an, pe fondul măsurilor de relaxare fiscală incluse în noul Cod Fiscal, din care 195 miliarde lei au fost puse în sarcina ANAF.

Surse ministeriale au declarat pentru Profit.ro că președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a avizat proiectul de buget, dar cu obiecția că "veniturile estimate au fost insuficient fundamentate și necorelate cu măsurile legislative".

Conducerea ANAF apreciază că estimarea de venituri ia în calcul impactul măsurilor de relaxare fiscală aplicate începând cu anul viitor, dar nu ține cont și de impactul măsurilor aplicate din acest an și care vor fi resimțite și în 2016, precum TVA de 9% la alimente, neimpozitarea profitului reinvestit sau diminuarea "taxei pe stâlp".

În aceste condiții, ANAF a calculat că veniturile care sunt programate pentru colectare au fost supraestimate cu 5-7 miliarde lei.

Etichete: ANAF, buget, buget 2016, Fisc, venituri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE