Obreja: Posibila verificare a ipotezelor privind #Colectiv, după discuții cu cei care au intervenitPreședintele Comisiei de apărare din Senat, Marius Obreja, susține că ideea de a înființa o subcomisie care să verifice ipotezele vehiculate după incendiul din clubul Colectiv trebuie analizată după ce comisia va avea o serie de întâlniri cu reprezentanții instituțiilor care au intervenit.

Obreja: Posibila verificare a ipotezelor privind #Colectiv, dupa discutii cu cei care au intervenit
Obreja: Posibila verificare a ipotezelor privind #Colectiv, după discuții cu cei care au intervenit
Foto: cugetliber.ro

"Comisia de apărare din Senat, în integralitatea ei, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ care vizează situațiile de urgență sau excepționale, va avea discuții cu toți reprezentanții acestui lanț decizional care intră în alarmare la o astfel de situație. Despre subcomisie se va discuta numai în eventualitatea depistării, în cadrul acestor discuții, a unor spețe penale care nu sunt prinse în vreun dosar. Grija noastră cea mai mare este de a nu cădea, în Comisia de apărare, în politicianism. Nu cred că va fi o dezbatere, o ședință și punct. Cred că vor fi mai multe întâlniri. Ne vom face un plan", a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES.ro, senatorul PNL Marius Obreja.

Senatorul ALDE Dumitru Dian Popescu a solicitat, pe 13 ianuarie, înființarea unei subcomisii parlamentare în cadrul Comisiei de apărare din care face parte, care să verifice ipotezele vehiculate în spațiul public referitoare la producerea tragediei din clubul Colectiv.

"Noi nu anchetăm partea penală. Noi vedem dacă ISU, MAI și STS și-au făcut datoria. Dacă MAI a dat cod roșu sau portocaliu, cât de repede au venit salvările și cât de repede a primit STS apelul. Verificăm instituțiile care se află sub controlul parlamentar al Comisiei de apărare. Avem patru accidente grave — Balotești, Apuseni, Siutghiol și Colectiv și nu am căutat o reglementare legislativă pentru a avea o coordonare comună între instituții", declara, pe 26 ianuarie, pentru AGERPRES, Dumitru Dian Popescu.

La rândul său, senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu, membru al Comisiei de apărare, a explicat că scopul acestui demers parlamentar este armonizarea cadrului legislativ pentru situații de urgență.

În urma tragediei de la Colectiv au murit 63 de persoane.

Etichete: colectiv, marius obreja

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE