Observația Consiliului Concurenței: E straniu modul în care Romsilva vinde lemnulCorpul de Control al premierului a găsit probleme grave la direcţiile silvice din cinci judeţe şi a făcut sesizări penale. Preşedintele Consiliului Concurenţei remarcă și el că e straniu cum vinde lemnul Romsilva. Doar șeful Romsilva este liniștit și spune că nimeni nu fură din lemnul statului.

Observatia Consiliului Concurentei: E straniu modul in care Romsilva vinde lemnul
Observația Consiliului Concurenței: E straniu modul în care Romsilva vinde lemnul

„Este într-adevăr straniu cum se comercializează lemnul. Şi noi am fost suprinşi: unu de faptul că se poate vinde lemn fără licitaţie. Atunci când se fac licitaţii, vedem licitaţii cu un singur ofertant, cu un singur cumpărător. Ceea ce iar e straniu”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, potrivit Digi24.

Şeful Romsilva are însă explicaţii. „Deci l-ai scos la licitaţie, nu ai avut oferte pe el, e normal să-l negociezi, dar trebuie să fie un preţ peste preţul de pornire”, a spus Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.

Vânzarea de lemn fără licitaţie a fost una dintre neregulile găsite de inspectorii Corpului de Control al premierului la direcţiile silvice din Bistriţa Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava.

Inspectorii au mai descoperit că multe firme, şi româneşti şi străine, au prezentat acte false la licitaţii şi au minţit că nu au datorii la stat. Cu complicitatea angajaţilor de la direcţiile silvice, care nu au verificat dosarele, scrie în raportul corpului de control.

„De când ne-a transmis raportul am recuperat circa 80-90% din penalităţile pe care trebuia să le plătească firmele care au avut datorii pe lângă Romsilva”, a mai spus Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.

Rezultatele controlului au fost făcute publice după protestele de week-endul trecut. Mii de oameni au ieşit în stradă în marile oraşe, nemulţumiţi de defrişările masive din ultimii ani, de restituirile ilegale de pădure şi de lipsa de reacţie a autorităţilor. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema va fi discutată în următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Etichete: Consiliul Concurenţei, Corpul de control al Guvernului, defrișări, ROMSILVA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h