Ocuparea ilegală a unui loc de parcare din BUCUREŞTI, sancţionată cu 500 - 1.000 de leiPARCARE BUCUREŞTI. Ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit ar urma să fie sancționată cu amenzi cuprinse între 500 - 1.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi din 8 iunie a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Masini parcate pe trotuar
Maşini parcate pe trotuar
Foto: www.amanetauto.ro

PARCARE BUCUREŞTI.  Acest proiect completează Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului București, vizând prevederile referitoare la parcajele publice. Potrivit expunerii de motive, semnată de consilierii generali ALDE, în prezent dispozițiile legale aplicabile pentru sancționarea faptelor care constituie contravenții sunt cele prevăzute la art. 21 lit a-d din anexa 3 a Strategiei de parcare.

PARCARE BUCUREŞTI.  În aceste cazuri, amenzile sunt de 1.500 — 2.500 de lei, fiind sancționate: blocarea accesului în parcaj; efectuarea de lucrări de reparații și întreținere a autovehiculului în perimetrul parcajului; amplasarea de dispozitive de menținere liberă a locurilor de parcare; amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București.

Ținând cont de faptul că instanța de judecată anulează marea majoritate a amenzilor, există o disproporție vădită între cuantumul acestora și faptele săvârșite", apreciază semnatarii.

PARCARE BUCUREŞTI.  De asemenea, în raportul de specialitate se arată că în prezent s-au înmulțit cazurile în care locurile de parcare publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, împiedicându-i pe cei în drept să le folosească.

"Având în vedere că dispozițiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea și exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit ca fiind contravenție și a putea fi sancționată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens", se arată în documentul menționat.

Etichete: amenda parcare bucuresti, Bucureşti, parcare bucuresti

0/3 COMENTARII
FA SI TU BANI DIN INTERNET
13 iun 01:04
+0
VOTURI
-0
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ?

Nici eu nu am crezut ca este real , dar am ajuns sa fac 50 de euro pe zi !
Intamplator am gasit un joc browser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 4000 mii de euro. INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare. Te astept , click : bit.ly/2gZQiP0
( daca nu merge sa dai click copiaza link-ul si pune-l in casuta de url sus si dai enter )
....fgrey65
Chirita
04 iun 23:53
+0
VOTURI
-0
"Ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit"

"Legal atribuit" inseamna "legal" in sensul strict al cuvantului, adica doar acolo unde permite codul rutier, sau "legal" acolo unde a decis un toparlan din primarie?
Ca sunt o gramada de locuri inchiriate la primarie pe toate trotuarele si pe unde s-a mai gandit cineva sa scoata bani. Si nu-s deloc "legale".

Hai sa dam amenzi celor care ocupa ilegal un loc de pacare, dar sa fim atenti si ca acel loc sa fie atribuit legal. Trotuarul NU este parcare. Banda intai NU este parcare. Statia de autobuz NU este parcare.
Si poate-l luam la intrebari si pe cel care a semnat pentru inchirierea acelor locuri.
Valentin
02 iun 19:24
+0
VOTURI
-0
Corect. Si parca vedem ulterior comentarii genul "faceti parcari", "nu sunt parcari" , sulea spataru'. Nu e nimeni obligat sa va faca voua, lenesilor, care nu va dati dosurile jos din masini, parcari peste tot. In orasele civilizate din Vest, descurajarea folosirii masinii personale s-a facut si prin neconstruirea de parcari. Nu te obliga nimeni sa-ti iei masina, totodata autoritatile nu's obligate sa-ti faca parcari.

Mai trebuie sa rezolvam si problema parcagiilor, e ceva "deosebit" de ilegal si medieval in acelasi timp. Sunt o specie de indivizi foarte nesimtiti, tigani oricum toti care practica "parcagitul".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE