Șoferii care încalcă legislația rutieră vor fi pedepsiți mai aspruLegislativul pregătește pedepse mai aspre pentru șoferii care nu îin cont de Codul Rutier. 

Alcoolemie
Alcoolemie

Codul Rutier va fi modificat, dacă noul proiect de modificare a Codului Rutier elaborat de deputați va fi votat. Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru cei care pun în pericol viaţa participanţilor la trafic, în scopul descurajării conducerii sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor, relatează Capital.

Ce prevede proiectul: 

1. Dublarea pedepsei cu închisoarea ce va fi cuprinsă între 5 ani şi 10 ani dacă titularul permisului a condus pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai având o îmbibaţie de alcool de peste 0,80 g/l alcool în sânge sau sub efectele stupefiantelor şi chiar triplarea pedepselor actuale la 10-15 ani dacă aceste persoane efectuează transport public de persoane sau transport de substanţe periculoase.

2. Perioade mai mari de suspendare a permisului pentru consumul de alcool şi stupefiante cuprinse:

a. între 5 ani şi 10 ani, dacă titularul permisului a condus pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai având o îmbibaţie de alcool de peste 0,80 g/l alcool în sânge sau sub efectele stupefiantelor.

b. între 6 luni şi 1 an, dacă titularul permisului a condus pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai având o îmbibaţie de alcool de până la 0,80 g/l alcool pur în sânge.

3. Majorarea duratei de suspendare a permisului pentru consumul de alcool şi stupefiante atunci când se repetă aceeaşi faptă într-un interval de 5 ani de la restituirea permisului cu:

a. 10 ani - dacă titularul permisului a condus pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai având o îmbibaţie de alcool de peste 0,80 g/l alcool în sânge sau sub efectele stupefiantelor.
b. 1 an, dacă titularul permisului a condus pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai având o îmbibaţie de alcool de până la 0,80 g/l alcool pur în sânge.

4. Totodată, acest act normativ prevede explicit ca pedepsele pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor nu pot fi reduse.

Etichete: Camera Deputatilor, codul rutier, închisoare, modificări, pedepse, permis de conducere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h